• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

METEOROLOJÄ°DEN BUZ GÄ°BÄ° UYARI

Kış mevsimi kendisini iyice hissettirmeye başladı. Yurdun büyük bölümünde don olayları yaşanıyor.
2012-12-14, 13:17:10
Okunma: 903
0 Yorum
resim

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nce yapılan son deÄŸerlendirmelere göre, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve DoÄŸu Karadeniz, DoÄŸu Anadolu'nun kuzeyi ile Sivas ve Yozgat, çevrelerinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyılarda genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, iç kesimlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doÄŸu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının, kuzeydoÄŸu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸikliÄŸin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı, doÄŸu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde Marmara ile iç ve doÄŸu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis beklendiÄŸinden baÅŸta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaÅŸların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI Ä°LLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık deÄŸerleri ÅŸöyle olacak:

Ä°STANBUL: Parçalı ve az bulutlu (8)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (2)

Ä°ZMÄ°R: Parçalı ve az bulutlu (11)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (16)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı YaÄŸmurlu, iç kesimlerinin karla karışık yaÄŸmur ve yer yer kar yağışlı (8)

VAN: Parçalı bulutlu (5)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (-3)

DÄ°YARBAKIR: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli (10)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu ÅŸöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Ä°ç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

AKDENÄ°Z: Parçalı bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Ä°Ç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, Sivas ve Yozgat çevrelerinin karla karışık yaÄŸmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

BATI KARADENÄ°Z: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kıyılarının aralıklı yaÄŸmur ve karla karışık YaÄŸmurlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOÄžU KARADENÄ°Z: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yaÄŸmur ve saÄŸanak, iç kesimlerinde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOÄžU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey çevrelerinin kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

GÜNEYDOÄžU Anadolu: Parçalı bulutlu geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doÄŸu kesimlerinde yer yer sis görülmesi bekleniyor.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri