• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

“TERCİHLERİ SON GÜNE BIRAKILMAMALI”

Türkiye 850.si çıkaran Özel Hedef Lisesi LYS tercihleri konusunda öğrencilere danışmanlık yapmaya devam ediyor.
2017-07-25, 10:58:06
Okunma: 33224
0 Yorum
resim

Öğrencilerin üniversite tercihlerini yaparken nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Özel Hedef Lisesinde görev yapan Rehberlik ve Danışmanlık yapan Uzman Rehber Veysi Demir,” Öğrenciler puana göre değil başarı sırasına göre tercih verilmesi gerektiğini daha iyi olur. Sonradan pişmanlık duyulacak meslekler seçilmemelidir. Öğrenciler şunu unutulmamalı yanlış sınav bir yıla, yanlış üniversite 4 yıla, yanlış meslek bir ömre mal olur. Kulaktan dolma bilgilerle değil işin uzmanına danışılıp tercihler yapılmalıdır.” Diye konuştu.

Mesai saatleri içerisinde isteyen herkese tercih danışmanlığı ve tercih bildirimi konusunda yardımcı olduklarını vurgulayan Rehber Öğretmen Veysi Demir, LYS tercihleri 18 Temmuz 2017 tarihinde başladığını ve 26 Temmuz 2017 saat 23.59’a kadar yapılabileceklerini, ayrıca başvurulardan önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2017 LYS tercih kılavuzunu kendi sitelerinden açıkladıklarını söyledi.

Adaylar Kılavuz sayfası içerisinde yer alan TABLO 3 ve TABLO 4 üzerinden başvuru yapabileceklerini açıklayan Demir” Öğrenciler öğrenim görmek istedikleri yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmaları ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapmak isterlerse TABLO 3 ve TABLO 4 dikkatle incelemelisiniz. Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Öğrenci, okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamayan programları tercih etmemelidir. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yapılan tercihler sorumluluğu öğrenci ’ye ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiği programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığını taraflarına bildirilmeyecektir. Çünkü Merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde öğrencilerin koşulları taşımadığı tespit edilebilen tercihleri geçersiz sayılacaktır.” İfadelerini kullandı.

“TERCİHLERİ SON GÜNE BIRAKILMAMALI”

En fazla 24 tercih yapabilecek öğrencilerin özellikle tercihlerinin son güne kalmamasını söyleyen 16 yıllık tecrübeye sahip Rehber Öğretmen Veysi Demir, Üniversite tercihi yapan öğrencilerin 26 Temmuz 2017 tarihine kadar tercihlerde değişiklik yapabileceklerini, 26 Temmuz’dan sonra sistemde değişiklik yapamayacaklarını açıkladı.

TS1 alanında 411 puan alarak Türkiye 850’nci sıraya yerleşen Özel Hedef Lisesi öğrencilerinden Nursel Seyhan ilçe birincisi olurken, aynı okulda öğrenim gören Sadiye  Aşkan ve Fatime Çiçek adlı öğrencilerde aldıkları yüksek puanla Türkiye sıralamasına girmeyi hak kazandıkları bildirildi.

 

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri