• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

Tuncel’in Tokat Attığı Müdür Hakkında İddia

Sabah ve Takvim gazetelerinde yayınlanan ‘İşte kumpasın belgesi’ başlıklı habere ilişkin Savcı Cemil Tuğtekin’in avukatı, sık sık Sabahat Tuncelin Tokat attığı müdür olarak gündeme gelen Murat Çetiner ile Ömer Zeren tarafında
2014-02-25, 07:16:45
Okunma: 26852
0 Yorum
resim

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde HDP'ye geçen milletvekili Sebahat Tuncel'in tokat attığı Şırnak Eski Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü, Şırnak Valilik Özel kalem müdürü ve aynı zamanda Şırnak Valilik basınla halkla ilişkiler müdür vekilliği yapan Murat Çetiner ile  Ömer Zeren tarafından bizzat oluşturulduğunu gösteren kriminal raporlar bulunduğu belirtildi.Daha önceki soruştrmalarda Zeren ve Çetiner'in 19 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep edilmişti.

Ankara İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in özel kalem müdürü Ömer Zeren ve şube müdürü Murat Çetiner hakkında açılan "sahtecilik" dava dosyasında bulunan iki ayrı bilirkişi raporunun suçlamaları ortadan kaldırdığı bildirildi. Özdemir'e kurulan kumpasın tüm detaylarının anlatıldığı 'özel ileti' belgesinin doğruluğunun kanıtlandığı öne sürüldü.

Sabah ve Takvim gazetelerinde yayınlanan ‘İşte kumpasın belgesi’ başlıklı habere ilişkin Savcı Cemil Tuğtekin’in avukatı, yaptığı açıklamada soruşturmanın dosyasına da yer verdi. Söz konusu haberde ‘özel ileti’ başlıklı mektubun Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz tarafından yazıldığı belirtiliyordu. Ancak soruşturma dosyasında bu belgenin sahte olduğu ve Ömer Zeren ile Murat Çetiner tarafından bizzat oluşturulduğunu gösteren kriminal raporlar bulunduğu belirtildi.
Açıklamada belgeyi düzenleyen Zeren ve Çetiner tarafından kaleme alınan yazının haber yapılması için dönemin Ankara muhabirlerine dağıtıldını ve gazetecilerin Ömer Zeren’in kendilerine verdiği kağıdı Muharrem Durmaz’a gösterdikleri belirtiliyor. Gazetecilerin belgeyi Durmaz’a göstermesinin ardından ise Durmaz’ın savcılığa başvurduğu ve şikayetçi olduğu belirtiliyor. Açıklamada ayrıca Ömer Zeren’in evinde yapılan aramada odasındaki bilgisayarda ‘özel ileti’ başlıklı yazının bizzat kendisi tarafından hazırlandığına dair delillere ulaşıldığı ifade ediliyor.
Açıklamada ayrıca soruşturma dosyasının detaylarına da yer verildi. Buna göre Zeren’in evinde yapılan aramada bilgisayarında çeşitli ses kayıtları dosyalarına da ulaşıldı. Kriminal rapordan alıntılanarak verilen ses kayıtların birinde ise Zeren ile Çetiner’in belge hazırlamak için konuştuğu ve ‘özel ileti’ başlıklı yazıda ne yazılması gerektiği yönündeki hususların görüşüldüğü anlatılıyor.

Dosyada yer alan ses kaydının bir kısmı şöyle: 

Murat Çetiner: “Değerli Savcım Cemil Tuğtekin” 
Ömer Zeren: “Öyle mi başlayalım?” 
Murat Çetiner: “Geçen hafta hakim arkadaşlarla bir araya geldiğimizde il emniyet müdürü Orhan Özdemir’le ilgili evrak üretilmesi için bazı stratejiler üzerine geliştirmek st yaz, strateji yazalım tartışmıştık. 
Ömer Zeren: “Geçen hafta tartışmıştım. 
Murat Çetiner: “Bu konuyla ilgili personelimle ve istihbarat dairesindeki mesai arkadaşlarımla .... (ANLAŞILMADI) eylem plana plana deme.... (ANLAŞILMADI) de siz de uygun görürseniz icraata geçirmek istiyoruz. 
Ömer Zeren: “ İ ce re a a te icaraat dimi?

Zeren ve Çetiner'in 19 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep edilmişti

Özdemir'in özel kalemi olan Zeren ile, 2011 yılında Silopi'de BDP'li Sebahat Tuncel'den tokat yiyen Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner'in, soruşturmayı yürüten savcı Cemil Tuğtekin ve apar topar görevden alınan istihbaratçı Muharrem Durmaz'ı zan altında bırakacak stratejik bir belge hazırlayıp basına servis ettiği belirlendi. Soruşturmanın mağdurlarını tanıyan basın mensuplarının 'uydurma' belgeleri farketmesi üzerine, iki polisin emeline ulaşamadığı belirtildi. Zeren'in hedef şaşırtmak için özel kalem odasını değil, aynı serviste başka bir odayı kullandığı anlaşılınca, bu oda kilitlenerek arama yapıldı. Zeren'in buradaki bilgisayarında, komplo gibi belgelere ulaşıldığı bildirildi. Bilgisayarda istihbaratçı Durmaz'ın imza örneklerinin de olduğu ve yakın zamanda bu bunun kullanıldığı anlaşıldı.
Soruşturma sonucu Ankara 13.Ağır Ceza Mahkemesine sunulan iddianamede şu tespitler yer aldı: “Suç örgütü yöneticisi olmaktan hakkında soruşturma yapılan dönemin Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir hakkında yürütülen soruşturmayı etkilemek, tutuklama talebinin reddine dair karara yapılan itirazın incelendiği dönemde kararı verecek mahkemeyi etkileyebilmek, kamuoyunda Orhan Özdemir'e yönelik bir komplo yürütüldüğü algısı oluşturabilmek için sahte bir özel belge düzenlemek...”
“Şüphelilerin bu eylemlerinin iftiraya teşebbüs, yargı görevini yapanları etkilemek, özel belgede sahtecilik, suç örgütüne üye olmak suçlarını oluşturduğu delillerle sabit olmuştur” denilen iddianamede polis müdürleri Zeren ve Çetiner'in 2013 'ün 7.Ayında 19 yıl hapis cezasıyla yargılanması talep edilmişti

HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri