• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Başbakanlığa göre Van yeniden inşa edilmiş!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetmeliği Başkanlığı (AFAD), 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van’da yaşanan depremlerde AFAD’ın başarılı bir sınav verdiğini ileri sürerken, Van’ın yeniden inşa edildiği
2013-10-23, 13:38:32
Okunma: 739
0 Yorum
resim

ANKARA - AFAD, Van depreminin yıldönümü nedeniyle internet sitesi aracılığıyla yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremlerde toplam 644 yurttaşın yaÅŸamını yitirdiÄŸi, bin 966 yurttaşın ise yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, depremden sonraki bir yıllık zaman diliminde 11 binden fazla artçı deprem olduÄŸu kaydedildi. Van depreminin ardından AFAD'ın büyük ve baÅŸarılı bir sınav verdiÄŸinin ileri sürüldüÄŸü açıklamada, depreme 20 dakikada müdahale edildiÄŸi iddia edildi. Açıklamada, "18 gün içinde bölgede 13 çadırkent kurduk, 75 bin çadır dağıttık.

Van ve ErciÅŸ'te bulunan 2 oda, banyo, mutfak ve tuvaletten oluÅŸan 30 bin konteynerde 175 bin vatandaşımızı barındırdık. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan 35 konteynerkentteki vatandaÅŸlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz dağıttık. ErciÅŸ'te kurulan 8 aÅŸevinde günlük ortalama 81 bin, Van'da kurulan 3 merkez aÅŸevinde ise günlük ortalama 60 bin öÄŸün sıcak yemek dağıttık. AFAD, TOKÄ° ve Van ValiliÄŸi'nin iÅŸbirliÄŸiyle depremin 39. gününde, Van ve ErciÅŸ'te afet konutlarının temeli attık. Yapılan çalışmalar için Van'a aktardığımız toplam kaynak 5.5 milyar TL'yi geçmiÅŸtir. 15 bin 341 adet afet konutunun inÅŸaatını AÄŸustos 2012 tarihi itibariyle tamamlayarak hak sahiplerine teslim etmeye baÅŸladık" denildi. 


Açıklamada, ilk depremin birinci yıldönümü olan 23 Ekim 2012 tarihinde BaÅŸbakan'ın katılımlarıyla gerçekleÅŸen bir tören ile tüm hak sahiplerine konutlarının teslim edildiÄŸi ileri sürülerek, "Konutlarla birlikte; okul, saÄŸlık ocağı, cami ve ticaret merkezi gibi donatıları da tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Çalışmalarımız sonucu; söz verdiÄŸimiz gibi baÅŸardık ve depremden sonra bir yıl içinde Van'ı yeniden ayaÄŸa kaldırdık. Depremin 2. yılında ise gerek yatırım, gerekse hizmet sektöründe çalışmalar yürüten tüm kurumlarımızın katkılarıyla güzel ÅŸehrimiz Van, depremin etkilerinden hızla sıyrıldı ve her yönüyle eskisinden çok daha güzel bir çehreye kavuÅŸtu" diye kaydedildi.  DÄ°HA

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri