• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Depremzedeler: Başbakan Van’a niye geliyor!

Van’da 2011 yılında meydana gelen depremler sonrası yerleştirildikleri konteynerlerde barınma sorunları çözülmeden çıkarılmak istenen depremzedeler, Van’a gelecek olan Başbakan Erdoğan’a tepkili.
2013-10-25, 10:18:57
Okunma: 797
0 Yorum
resim

VAN - Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremler sonrası Van ValiliÄŸi ve AFAD tarafından konteyner kentlere yerleÅŸtirilen, daha sonra konteynerlerin kaldırılacağı gerekçesiyle buradan çıkarılmak istenen depremzedelerin sorunları artarak devam ediyor. Barınma sorunları çözülmeden konteynerlerden çıkarılmak istenilen Kaya Çelebi Konteyner Kenti sakinleri, tek barınma yerleri olan konteynerlerden çıkmamak için mücadele ediyor. Kış aylarının gelmesi ile birlikte sorunları daha da büyüyen depremzedeler, bunlar yetmezmiÅŸ gibi bir de valilik tarafından elektrikleri kesilerek karanlığa mahkum edildi. Tek isteklerinin barınma sorunlarının çözülmesi olduÄŸunu belirten depremzedeler, Cumartesi günü Van'a gelecek olan BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan'a seslenerek, insanca bir yaÅŸam için sorunlarına çare bulunmasını istedi ve sorunlar çözülmeden BaÅŸbakan'ın Van'a gelmesinin bir utanç olduÄŸunu dile getirdi.

'Halkımız bize sahip çıksın'

Elektrikleri 3 aydır kesik olan 3 çocuk annesi Aynur Genç, bir çocuk daha beklediÄŸini, devletten artık umutlarının kesildiÄŸini, tek umutlarının halk olduÄŸunu belirterek, "Biz devletten umudumuzu kestik. Tek ve son umudumuz halkımız, halkımız bize sahip çıksın. Konteynerlerde 17 aile yaşıyoruz, gidecek ve sığınacak tek bir yerimiz yok. Çocuklarımız soÄŸuktan dolayı hastalandı. Devlet TOKÄ° yaptı, bu TOKÄ°'lerin tamamını yandaÅŸlarına dağıttı. TOKÄ°'lerden faydalanan tek bir depremzede bulamasınız. 3 gün önce burada bir konteyner cayır cayır yandı. Valilik yetkileri acele ve apar topar bir ÅŸekilde yanan konteyneri kaldırdı. Biz sadece hakkımız olan sıcak bir ev istiyoruz. Çocuklarımız okula gidiyor, akÅŸam ders çalışmak zorunda olan çocuklarımız elektrikler kesik olduÄŸunu için ders çalışamıyor. ErdoÄŸan Van'a gelecek. Sormak istiyorum, niye ve ne için geliyor? 2 yıldır açlıkla, periÅŸanlıkla boÄŸuÅŸan depremzedelere ne diyecek? ErdoÄŸan Van'a boÅŸuna geliyor. Biz depremzedeler toplu bir ÅŸekilde o gün temel talebimiz olan barınma sorunumuzu haykıracağız" diye belirtti.

'BaÅŸbakan gelsin bir gün yaÅŸasın'

Daha önce elektrikleri olduÄŸu için iyi kötü bir hayatlarının olduÄŸunu, elektriklerin kesilmesinin ardından hayatlarının cehenneme dönüÅŸtüÄŸünü dile getiren 3 çocuk annesi Azize Tunçadam ise "Åžimdi elektriklerimiz kesik olduÄŸu için periÅŸan haldeyiz. Burada can güvenliÄŸimiz yok. Bu konteynerlerde ya yanarak ya da donarak öleceÄŸiz. Tüm bunlar Kürt olduÄŸumuz için mi yapılıyor? BaÅŸbakan gelsin tek bir gün bu konteynerlerde yaÅŸasın. Biz insanız ve insanca bir yaÅŸam için mücadele ediyoruz. Barınma sorunlarımız çözülmeden hiçbir yere gitmeyeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

'Aç uyuyoruz!'

Konteyner kentin sakinlerinden, 65 yaşındaki eÅŸiyle birlikte yaÅŸama tutunmaya çalışan 70 yaşındaki Abdurrahman Yılmaz'ın yaÅŸadıkları ise tam bir trajedi. Kimsesi olmayan Yılmaz ve eÅŸine yurttaÅŸlar sahip çıkıyor. Kimi akÅŸamlar eÅŸiyle birlikte aç uyuduklarını dile getiren Yılmaz, "Ayaklarım ve gözlerimden rahatsızım. Hiçbir gelirim yok, konteynerler akÅŸamları çok soÄŸuk oluyor. Her gece titreye titreye uyuyoruz. Valilik bizi buradan çıkarırsa gidecek hiçbir yerimiz yok" dedi. DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri