• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te Sosyal yaşam alanların temeli atıldı

Mardin’in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesine bağlı 4 mahallede Sosyal Yaşam Alanları merkezleri için temel atma törenleri düzenlendi.
2015-05-29, 18:46:13
Okunma: 483
0 Yorum
resim
Mardin BüyükÅŸehir ve Dargeçit Belediyesi tarafından ortaklaÅŸa yürütülen çalışma kapsamında Dargeçit'e ( Kerboran ) baÄŸlı Yılmaz ( Meranê ), BeÄŸendi ( Gizreê ), Akyol ( Derecâ ) ve Xirabekâ mahallelerinde Sosyal YaÅŸam Alanları merkezleri için temel atma töreni düzenlendi. Mahalle giriÅŸlerinde bekleyen yurttaÅŸlar yöresel kıyafetleri ve zılgıtlar eÅŸliÄŸinde heyeti karşıladılar. Törene, HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli, Mardin BüyükÅŸehir Belediyesi Genel sekreteri Mesut Amak, HDP-DBP ilçe yöneticileri Belediye Meclis üyeleri,Barış Anneleri, KJA üyeleri ve çok sayıda yurttaÅŸ katıldı. ‘’ Sosyal YaÅŸam alanları hayırlı olsun’’ pankartı asılan törende konuÅŸan HDP Mardin Milletvekili Adayı Enise Güneyli, Halkımızın ağır bedeller ödediÄŸini belirterek onlar için en iyi hizmeti sunmak için büyük bir çaba içinde olmak gerektiÄŸini söyledi.
Daha sonra konuÅŸan Dargeçit Belediye EÅŸ baÅŸkanı Zeynep Sipçik ise , “Bizim dileÄŸimiz halkımızın her zaman güzel günler görmesi, ama yas ve ölüm de toplumsal hayatın bir gerçeÄŸi. Ä°nsanlarımızın böylesi zor zamanlarında belediye olarak onların yaÅŸayacağı sıkıntıları en aza indirmek, onların yanın da olmak, taziyelerini, yas günlerini ve köy toplantılarını daha iyi ÅŸartlarda geçirmelerini saÄŸlamaktadır. Taziye evleri bu açıdan önemli bir hizmet ihtiyacını karşılıyor. Bizler, gelen bütün talepleri hızlı bir ÅŸekilde sonuçlandırıp Mahallelerimizde (köylerimizde) ÅŸimdiye kadar ertelenmiÅŸ hizmetleri hayata geçireceÄŸiz” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuÅŸmalar ardında birlikte barış güvercinleri uçurup temel atma törenin kurdelesini kestiler.
Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri