• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

ANADOLU VE BÄ°RLÄ°K-BÃœTÃœNLÃœK RUHU-1

2013-09-13, 17:22:31
Okunma: 19732
5 Yorum
Abbdulalim Tanhan
guneyexpress73@hotmail.com

 

Canım Anadolu, dört mevsimin bütün güzellikleriyle yaÅŸandığıcoÄŸrafyanla dikkatleri her zaman üzerine çekmiÅŸ, tarih boyunca birçok medeniyete beÅŸiklik etmiÅŸsin. Dünyanın tam ortasında, bütün ticaret ve enerji yollarının kesiÅŸtiÄŸi bir noktada bulunuyorsun. Önceleri ipek, baharat ve pirinç; günümüzde de petrol, doÄŸalgaz, elektrik, su gibi hayatî ehemmiyeti haiz olan kaynakların baÅŸka ülkelere aktarılmasında mühim bir kavÅŸaksın. Sahip olduÄŸun yeraltıve yer üstü zenginlikleriyle de her zaman iÅŸtah kabartıyorsun.

Tasada ve kıvançta beraber olduÄŸun aziz kardeÅŸlerinle arana nifak sokmak isteyenler, tarihin her döneminde olmuÅŸtu. Senin müÅŸfik ikliminde yaÅŸayanların birlik içinde olmaları, sevinçlerinin ve acılarının ortak olması, renkleri, desenleri, dilleri ve hatta dinleri farklıolsa da, ortak paydada buluÅŸabilmeleri, birilerini her zaman rahatsız etmiÅŸti ve edecektir de. Ne de çok telâÅŸlandırdın onları, bu birlik ve dirlik yurdu oluÅŸunla. Bu yüzden onların sinsi ve açık oyunlarının, hilelerinin arenasıoldun. Onlar, bin bir türlü oyunlarınıgizleme gereÄŸi bile duymamışlardı. Biri, daha Lozan Konferansı'nda, istediklerimizi ÅŸimdilik kabul ettiremedik; fakat cebimize tekrar çıkartmak üzere koyuyoruz. Sizi hiçbir zaman kendi başınıza bırakmayacağız. Siz ne zaman kendi başınıza kaldıysanız Müslümanlar sizin çevrenizde toplandılar ve bizim için dert oldunuz. Biz Åžark Meselesinden çok çektik. Bir daha size asla fırsat vermeyeceÄŸiz sözleriyle yol haritalarınıaçıklıyor; bugünleri âdeta tasvir ediyordu. Büyük ÅŸehirlerden birinde belediye baÅŸkanlığıyapmışbir zât ÅŸöyle diyor: "Zürih'te, bir otelde yanıma Türkçesi fena olmayan biri geldi. Adam, kendisinin mimar olduÄŸunu söyledi. Anlatmaya baÅŸladı. Ben 12 Eylül öncesinde Türkiye'de barışgönüllüsü idim. Açık söylüyorum casustuk. Sizin mezhep ve kan davalarınızıçok iyi etüt ettik ve o civarın haritasınıçıkardık. Millet de bizi oraya gitmiÅŸ, çocuklarına yabancıdil öÄŸreten biri sanıyordu. Bundan dolayıbiz onların misafirperverliklerini de görmüÅŸtük.

Ama biz buna karşıne yapıyorduk, aileler arasına gidip, unutulmuÅŸdüÅŸmanlıkları, kan davasıve mezhep ayrılıklarınıkörüklüyorduk… Böylece huzuru bozduk. Sivas ve çevresinde olaylar baÅŸlattık. Pek çok masumun ölümüne sebep olduk. Daha sonra, yaptığımız iÅŸin korkunçluÄŸundan, iÄŸrençliÄŸinden vicdan azabıduydum ve ülkemi terk ettim. Ä°sviçre'ye yerleÅŸtim. Åžimdi evlenemiyorum. Ben yüzlerce masum çocuÄŸun ölmesine sebep oldum.

Bu yaptığım, benim çocuÄŸumun da başına gelebilir endiÅŸesiyle evlenemiyorum." Birtakım dışgüçler, kameralar önünde senin bütünlüÄŸünden yana görünseler de, aralarındaki gizli anlaÅŸmalarla, gizli görüÅŸmelerle hep aleyhinde oldular ve sana bin bir tuzak kurdular. (Mehmet sucu) Ahmet Hikmet MüftüoÄŸlu da bu konudaki görüÅŸlerini ÅŸu ÅŸekilde dile getirir: "Kaç bayram var ki ben de gülmedim. Kaç bayram var ki, gözlerimden yaÅŸyerine ateÅŸler saçarak  gizli gizli aÄŸladım. Zavallımilletimle beraber her  bahar dallarıbudanan asma gibi can acısıyla aÄŸlarken, yine devri gelince mebzul bir meyve verebileceÄŸimizi sanıyordum. Fakat her mevsimde bir kasırga, bütün tomurcuklarımızıkoparır, ezer ve bizi bir yerlere çarpardı." Allah’a emanet olunuz baÅŸka bir sayıda buluÅŸmak dileÄŸiyle.  

 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°

5 Adet yorum yapıldı.

slm
2015-02-13, 13:24:31, 78.186.106.152
secret man;
dehşetül vahşet bir beyanatu icazat. beyninize ve kaleminize ve dizlerinize kuvvet. saygılar hürmetler..
Anadolu ve bütùnluk
2014-05-27, 14:56:59, 37.155.181.149
ÅŸeref Ekmid;
Abdulhalim hocam yazini okudum.güzel bir konu her zaman takip edecem.iyiki varsin hocaam.saygilar
...
2014-04-11, 08:04:09, 95.9.105.108
muhammed sami aygün;
AYNEN KATILIYORUM ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ
Tebrikler
2014-03-19, 17:28:02, 37.155.161.127
Ahmet;
Anlattiklariniza katılmamak elde değil iyiki varsınız hocam
birlik beraberlik
2014-02-25, 07:52:46, 88.225.84.237
kom;
çok güzel bir yazı tebrikler
2015-03-04, 20:30:36
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri