• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C

AK Parti Dargeçit Seçim Bürosu Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti

AK Parti’nin Dargeçit seçim bürosu açılışı miting havasında gerçekleştirildi.
2024-02-25, 22:27:17
Okunma: 89
0 Yorum
resim

31 Mart mahalli idareler seçimi için AK Parti Dargeçit Seçim Koordinasyon Merkezi Tillo İlahi Grubu’nun sahne almasıyla miting havasında gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç, AK Parti İl Başkanı Vahap Alma, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Erin, 22. Dönem Mardin Milletvekili Nihat Eri, AK Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sevinç ve coşkuyla gerçekleştirilen açılış programı AK Parti İlçe Başkanlığı önünde seçim bürosu önüne kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Konuşmalardan önce Başkan  Aksoy’un 5 yıllık süre içerisinde ilçede yapılan hizmetler ve bitme aşamasında olan projelerin tanıtımı yapıldı.

Konuşma öncesinde büyük bir ilgiyle karşılanan Dargeçit Belediye Başkan ve Başkan Aday Mehmet Cüneyt Aksoy vatandaşlar selamladı.

“Ne söz verdiysekyerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sözleri yerine getirmek müminin hazretlerindendir biz iman ettiysek verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Başkaları gibi işkembeden konuşmayacağız ve başkalar gibi yapamayacağımız şeyleri vaat etmeyeceğiz“ sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Aksoy halka seslenerek şu ifadeleri kullandı;

“Biz sizlere huzuru, güzelliği ve şerefli bir şehri vaat ediyoruz.5 yıl önce huzurunuza çıktığımızda doğalgaz meselesini gündeme getirmiştik. Doğalgaz boru ilettim hattı bize baya uzak 40 kilometreden daha uzaktır. Ama bu millet bize öyle destek verip öyle bir sahip çıkıt ki bize, biz ilçe olarak ilçeyi ispatladık. Neyi ispatladık? Bir atasözsünü hatırlarsanız

‘Taşıma suyla değirmen dönmez’  Bizde Dargeçit halkı olarak taşınma suyla değirmeni döndüğünü ispatladık. Taşınmayla doğalgazı Dargeçit’te getirdik. Elektrik sorununu baraj bölgesinden 25 envanl trafo kurdurarak ilçemize alternatif elektrik iletim hattın getirdik.Bu yılların sorunu haline gelen elektrik Sorununu çözdük.”

Aksoy’un konuşması sırasında gençlerin sürekli ‘Dargeçit seninle gurur duyuyor’ sloganları atıldı.

“BİZ RABBİMİZİN EMİRLERİNİ YERİNE GETİRDİK”

Ayetlerle örnek göstererek yapılan tüm hizmetlerde ayırımcılık yapılmadan eşit bir şekilde hizmet ettiklerini aktaran Aksoy, ” 2019 yılında çıktığımız bu kutlu yılda sizlerle bir ayeti paylaşmıştım yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor hiç bir emanetti işin ehline teslim ediniz diye emrediyor sizler bu rabbimin uyarısına rivayet ederek emaneti işin ehli olan kişilere emanet ettiniz. Neticede 25 yıllık bir belediyecilik tecrübemiz var. Rabbimiz ayrıca biz yöneticiler içinde bir uyarda bulunuyor eğer insanlar arasında hükmet derseniz adaletle hükmediniz diye buyuruyor yüce Rabbimiz ve biz bu ayetin emirlerine rivayet etmeye çalıştık. İnsanlarımızın arasına asla ayırımcılık yapmadık kimsenin mezhebine, siyasi görüşüne bakmadık. Çünkü bu millet bizimle siyaset yapmadı gönül bağımız var bu milletle gönül bağımız kardeşlerim bu ayeti kendimize şaar edindik.”ifadeleri kullandı.

Daha sonra Bilge Mimar Turgut Cansever’in  “Şehri imâr ederken nesli ihyâ etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil imâr ettiğiniz şehri tahrip eder”  değinen Aksoy; Biz şehri bir yandan ayağa kaldırırken, bir yandan asfaltları dökerken, bir yandan yatırımları yaparken sizleri nesli ihmal etmedik ihya etmeye çalıştık.” Sözlerini ekledi.

Konuşmasının sonunda 31 Mart seçimlerinde vatandaşların desteğini isteyen Aksoy; gelen tüm vatandaşlara ve misafirlere şükranların sundu.

AK Parti Mardin İl Başkanı Vahap Alma; “Hayal lan doğalgazla Kerboranın çehresini değiştirmiş ve ılı barajın su tutunmasıyla birlikte yapmış olduğu ve yapmaya devam edeceği çalışmalarla birlikte Dargeçit’in şehir vizyonunu nitelik kazandıran efsanevi başkanımız Kerboran halkımızın hizmetlerine taliptir. 31 Mart seçimlerinde Dargeçit’in Cüneyt Başkanla devam ettireceğinize şüphemiz olmayacaktır.” Sözlerini kullandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç;”başkanımız Gönül belediyeciliğin bir örneğini sergiledi. Başkanımız her haneye girerek sosyal belediyecilik konusunda da gönüllerimize girerek gönülleri feht etti. Başkanımız geldiği günden beri öyle bir hale getirdi ki ılısu barajının tam devreye girmesiyle birlikte diğer ilçelerimizle birlikte Dargeçit’te bir kültür yolu açılacaktır. Bu önümüzdeki 5 yılda da kalan hizmetleri tamamlanması hususunda 31 Mart seçimlerinde sizler desteklerinizi bekliyorum” Sözlerini aktaran Kılıç, Başkan Aksoy’un 5 yılda yalpan hizmetler için teşekkürlerini sundu.

Daha sonra konuşan AK Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Erin; “Büyükşehirde belediyesinden de ilçe belediyelerinde de bu memlekete yaşayan herkes her zaman dini, dili mezhebi siyasi görüşü ne olursa olsun her zaman başımızın tacı olacaktır.

12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Boncuklu Tarla’daki kazı çalışmalarını daha da ileri seviyelere götürerek tüm dünyanın gündemine oturtacağız. Neotolik dönemde yaşayan toplulkların geleneklerinin gün yüzüne çıkmasında büyük rol oynayan Boncuklu Tarla’yı Dargeçit’in açık müzesine çevireceğiz. Gücünü tarihten ve toplumsal dayanışmadan alan Medeniyetlerin beşiği Mardin ve Dargeçit ilçemiz için geliştirdiğimiz projelerimizle daha yaşanabilir bir memleket, daha müreffeh bir Mardin’i, daha çok kalkınan bir Dargeçit’i hep birlikte inşa edeceğiz. Bu kapsamda sanayiden üretim ve istihdama, kentsel yaşamdan kırsal kalkınmaya, çocuklar, gençler, kadınlar ve engelliler başta olmak üzere tüm dezavantajlı kesimlere hitap eden sosyal belediyecilik anlayışında her ilçemiz için 47’şer proje geliştirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bu duygularla Dargeçit SKM’nin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi Konuşmaların ardından dualarla seçim koordinasyon Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Etiketler :
HABER İLE İLGİLİ
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • İyi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri