• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT DEM PARTİSİNİN SEÇİM BÜROSUNUN AÇILIŞI YAPILDI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Dargeçitte ilçe başkanı Abdurrahman Arslan, Dem Parti Dargeçit Belediye eş başkan adayları Asiye Gezer ve Aziz Akın tarafından Sümer durağın
2024-02-25, 22:24:39
Okunma: 24
0 Yorum
resim

Halkların EÅŸitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) EÅŸ Genel BaÅŸkanı Tuncer Bakırhan, Dargeçitte ilçe baÅŸkanı Abdurrahman Arslan, Dem Parti Dargeçit Belediye eÅŸ baÅŸkan adayları Asiye Gezer ve Aziz Akın tarafından Sümer durağında konvoyla karşılandı.

Uzun araç konvoyuyla Bakırhan ve beraberindekiler, ilçe baÅŸta ilçe merkezinde seçim turu attı.

Öte yanda Bakırhanı seçim bürosu önünde bekleyen vatandaÅŸlar ise; halaylar çekerek renkli görüntüler sahne aldı.

Seçim konuÅŸmasını yapan Asiye Gezer vatandaÅŸların 31 Mart yerel seçimlerde halkın desteÄŸini istedi.

Halkı selamlayan DEM Parti EÅŸ Genel BaÅŸkanı Tuncer Bakırhan "Bügüne kadar bu yolda yaÅŸamını yitiren yol arkadaÅŸlarımıza yoldaÅŸlarımıza saygı ve minnetle anmak istiyorum" dedi.

Daha sonra halka seslenen Bakırhan ÅŸunlar söyledi; "30 yıl önce Kerboran’da (Dargeçit) 7 çocuk katledildi. 7 çocuÄŸun katledilmesini vicdanına yedirmeyen ve bilgileri veren uzman çavuÅŸu da yakarak katlettiler. Dargeçit JÄ°TEM Davası olarak devam eden bu dava, Sivas ve MaraÅŸ davasında olduÄŸu gibi cezasızlıkla sonuçlandı. Kürt dilini ve iradesini yok sayan bu sistem, Kürt’ü, emekçiyi katledenleri ödüllendirdi. Kerboran failli meçhullere boyun eÄŸmeyerek kendi partisini selamladı. 31 Mart’ta da Kürt halkının iradesini çalmaya çalışanlara gereken cevabı sandıklarda verecektir. Asya Gezer arkadaşımız Garibe (Garibe Gezer) arkadaşımızın bize emanetidir ona sahip çıkmalıyız. ArkadaÅŸlarımız seçildiÄŸi zaman belediyenin kaynaklarını çar çur etmeyecektir."

'31 MART’TA MÜJDEYÄ° VERECEĞİZ'

Dargeçit'teki saÄŸlık sorunlarına dikkati çeken Bakırhan, gelen doktorların baÅŸka yerlere gittiÄŸini ifade etti ve ÅŸunları söyledi:

" Kerboranda yol yok, saÄŸlık yok, hastalar yoldayken hayatın kaybediyor. Oyumuzu kendimize vereceÄŸiz. Garibe Gezer’in kardeÅŸine vereceÄŸiz, Ramazan arkadaÅŸa vereceÄŸiz. Ahmet ve Devrim arkadaÅŸa vereceÄŸiz. Bir ulu çınar (Ahmet Türk) buradadır. Onu size emanet ediyoruz. Halkın hizmetindeki adaylarımıza oy vereceÄŸiz. "

Daha sonra büro açılışı gerçekleÅŸtirildi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri