• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

HDP HEYETİ KANDİL’E GİDİYOR

HDP heyeti, Öcalan ile yaptığı kritik görüşme ve öncesinde devlet heyeti ile yaptıkları istişareden sonra KCK yetkilileri ile görüşmek kandil’e gidecek.
2014-08-23, 12:45:37
Okunma: 578
0 Yorum
resim

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile 15 AÄŸustos'ta ve öncesinde devlet heyetiyle "çözüm sürecine" iliÅŸkin önemli görüÅŸmeler gerçekleÅŸtiren HDP'nin Ä°mralı heyeti, Kandil'e gidecek. HDP Grup BaÅŸkanvekilleri Ä°dris Baluken, Pervin Buldan'dan oluÅŸan heyetin KCK yetkilileriyle yarın sabah bir araya gelmesi bekleniyor. Yapılacak görüÅŸmede, Öcalan ile yapılan görüÅŸmeden edinilen izlenimler ve alınan bilgiler KCK yetkililerine sözlü olarak aktarılacak. "Çözüm sürecinin geldiÄŸi aÅŸama, devletin tutumu, BaÅŸbakan Yardımcısı BeÅŸir Atalay'ın açıkladığı yol haritasına iliÅŸkin yürütülen çalışmalar"ın ele alınacağı görüÅŸmede, son Lice olayı ve sonrasında yaÅŸanan geliÅŸmelerin de geniÅŸ kapsamlı bir ÅŸekilde görüÅŸülmesi bekleniyor. Ayrıca görüÅŸmelerde, son IŞİD saldırıları, Êzidîlerin durumu, Rojava'da yaÅŸanan geliÅŸmeler, Ulusal Konferans ile Kürtler arası iliÅŸkilerin de ele alınması bekleniyor.

Heyet yapacağı görüÅŸmelerin ardından, sürecin gidiÅŸatı, 1 Eylül ve sonrasında yaÅŸanması muhtemel geliÅŸmelere iliÅŸkin açıklama yapabileceÄŸi belirtildi. Heyetin geldikten sonra önümüzdeki günlerde yeniden Ä°mralı'ya gitmesi ve Öcalan ile yeni bir görüÅŸme gerçekleÅŸmesi de bekleniyor.

ANF

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri