• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Demirtaş’a da domuz eti yedirdiler

Artık gazeteciliğin sefaletini yaşamıyoruz. Sefaletin gazeteciliğini yaşıyoruz. Seçimler yaklaştıkça da bu sefaletin dozu artıyor.
2015-05-15, 10:18:42
Okunma: 918
0 Yorum
resim

İktidar ve medyası kaynaklı "belden aşağı" vuruşlar yoğunlaşıyor.

Devletten kaptığı ÅŸirketin alacağını tahsil edip borcunu hepimize ödeten...

Böylesine büyük avantayı görünce herhalde sevinç çığlığını "Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun" diye atıp "BaÅŸkan Baba"sına baÄŸlılığını bildiren...

Gazete patronlarının ihale aldığı "Eski Türkiye"nin deÄŸil de...

Ä°hale alan yandaÅŸlara, yanında bir de gazete ve televizyon verildiÄŸi "Yeni Türkiye"nin, yeni medya patronlarından birinin gazetesi manÅŸeti patlatmış!

"Domuz yerken Diyanet'e veto"

Aslında gazete deÄŸil de,  inandırıcılığını "sıfırlamış" bir 'iktidar bülteni" muamelesi gören bu "mevkute"nin attığı manÅŸetlerin bile hiçbir kıymeti harbiyesi yok ama...

Kurdukları yalan tuzaklarını, gazetecilik yerine iftiracılığı, gerçek haber yerine haysiyet cellatlığını nasıl bir mekanizma üzerinden çalıştırdıklarını görmek açısından ilginç bir örnek.

Gazetecilik taklidi yapan tetikçiye göre HDP EÅŸ BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, 10 AÄŸustos tarihindeki CumhurbaÅŸkanlığı seçimleri öncesi Almanya'nın Köln kentinde kahvaltılı basın toplantısı yapmış.

21 Temmuz 2014'te gerçekleÅŸen bu toplantıda DemirtaÅŸ bir yandan domuz pastırması yerken diÄŸer yandan da Diyanet'i kaldıracağını söylemiÅŸ.

"DemirtaÅŸ'ı seçmen gözünde öldürdüÄŸünden" tam olarak emin olmak için kağıda basılmış haber kılığına girmiÅŸ tetikçi, bir daha ateÅŸlemiÅŸ silahını...

Haberi Alman Frankfurter Allgemeine Gazetesi'nden Michael Martens'e dayandırarak, DemirtaÅŸ'ın yediÄŸi sandviçte hem de üç kat domuz pastırması olduÄŸunu yazıyor.

Dini, imanı, Kabe'yi, Kürtçe Kur'an'ı, AleviliÄŸi, ZerdüÅŸtlüÄŸü sürdükleri 7 Haziran seçim platformuna iktidar partisi ve yandaÅŸları bu kez de "domuz pastırması" çıkartıyorlar.

Bütün siyasi hayatları ve çabaları  "BaÅŸkan'ın gözüne girmek" üzerine kurulu milletvekilleri de balıklama atlıyor bu haberin üzerine.

Ä°ktidarı kaybetme korkusunun verdiÄŸi çılgınlıkla biri "HDP için domuz salamının hatta domuzluÄŸun mahsuru yok" diyor.

Ünvanında anlı ÅŸanlı "profesör" yazan bir diÄŸeri "Ekmek için Ekmelettin, domuz için Selahattin" diye üç kuruÅŸluk sakızlardan bile niyet olarak çıkmayacak pespayelik üretiyor.

Ä°ktidara endeksli siyasetin ve gazeteciliÄŸin böylesine çirkefleÅŸmesi aslında siyasal yaÅŸamlarında ilk kez tadacakları bir yenilginin çok belirgin sinyallerini almış olmaları.

'Yalan ve iftiranın nedeni panik'

AyÅŸegül DoÄŸan'ın Gündem Müzakere programı için Ä°MC TV'de bir araya geldik DemirtaÅŸ'la önceki akÅŸam. ÇiÄŸdem Toker, Banu Güven, Ali BayramoÄŸlu ile birlikte canlı yayında biz soracağız, DemirtaÅŸ da yanıtlayacak.

DemirtaÅŸ'la söyleÅŸinin ağırlık noktalarından biri de HDP'nin seçim beyannamesinde yer alan "Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı'nı kaldıracağız" vaadi nedeniyle kendisine ve partisine yönelik saldırılar.

Söz dönüp dolaşıp, bir gün önce yayınlanmış gazete kılıklı tetikçinin manÅŸetine geliyor.

"Domuz yerken Diyanet'e veto" manÅŸetini görür görmez HDP'liler kaynak olarak gösterilen Alman gazetesini aramaya baÅŸlamışlar:

"O yayını da buldu arkadaÅŸlarımız. Çevirisi yapılırken bile maniple edilmiÅŸ. Ben hakikaten öyle bir ÅŸey de hatırlamıyorum. Hatırlamam da mümkün deÄŸil. Hiçbir zaman ben ne yediÄŸim, ne içtiÄŸim sorgulanacak ya da baÅŸkasının ne yediÄŸini ne içtiÄŸini sorgulayacağız gibi birÅŸey de düÅŸünmedim. Yapmadığım da bir ÅŸey yani. Onu da söyleyeyim. Zaten gazeteci de Almanca metinde öyle yazmamış. Sadece 'Sofrada vardı' diyor. Var mıydı, yok muydu bilmiyorum da..."

Yurt dışında katıldıkları toplantıların mekanlarında sofrada neyin olduÄŸuna, neyin olmadığına tek tek bakmanın imkansızlığını, hatta bu tür toplantılarda çoÄŸu zaman bir siyasetçi olarak konuÅŸmak durumunda olduÄŸu için yemek bile yiyemeden kalktığını anlatan DemirtaÅŸ, baÅŸka bir ayrıntı daha aktarıyor:

"Alman gazeteci de ÅŸöyle yazmış. BulunduÄŸumuz sofrada domuz eti gibi birÅŸeyler varmış iÅŸte. YediÄŸime dair bir ÅŸey de yazmamış. Ama bunlar manÅŸeti yazarken 'Ä°ÅŸtahla yiyordu aynı zamanda Diyanet'e de karşı çıkıyordu' demiÅŸler."

Elbette bunca yalanın bir sebebi de var. DemirtaÅŸ biraz kırgın, biraz yaÅŸadıklarına inanamamış, hatta gördüÄŸü çirkeflik karşısında ÅŸaşırmış, biraz da kızgın bir ifadeyle kendisine yapılanın arkasındaki anlamı arıyor:

"Bu nasıl çiÄŸliktir, nasıl bir korku, nasıl bir paniktir? Ne yaptıklarının farkındalar mı bunlar ya! Buradan anlıyorum ki durumları kötü. Allah bu duruma kimseyi düÅŸürmesin. Buna mı kaldınız siz? Bu mudur sizi kurtaracak operasyon? Bu mudur HDP'nin baraj altında kalacağı ve sizi tek başına iktidar yapacak vaadleriniz? EleÅŸtirecekseniz düÅŸüncelerimiz var, seçim beyannamemiz var, partimizin programı var. Göz göre göre bu kadar yalan ve iftira üzerinden bunların yapılması panik halinden, korku halinden baÅŸkası deÄŸil."

Farklı kanallardan gelen kamuoyu yoklamaları da önümüzdeki günlerde bu korku ve panik halinin daha da artacağını gösteriyor ki... Bu da iktidar ve medyasının daha çok yalana, daha çok iftiraya sarılması, daha çok haysiyet cellatlığına sıvanması anlamına geliyor.

DiÄŸer bir "çirkef havuzu"nun ekranlarından Meral AkÅŸener'e sürülmek istenen yaÄŸlı kara aynı hızla geri dönüp havuzun pisliÄŸine karıştı.

Neyse ki bunca yıllık iktidarlarına raÄŸmen hala daha toplumun etik direnç düzeyini kıramamış olduklarını gördüler.

Ama çaresizlikten, bir umut iÅŸte "Ya tutarsa" diyorlar.

Çünkü, DemirtaÅŸ için "RüÅŸvet yedi" diye manÅŸet atsalar, "Haram yedi" diye son dakika haberi verseler kimse inanmayacak.

O zaman, şeytani bir başka yalana sarılıyorlar; "Domuz pastırması yedi" diye.

"Belki birkaç dini inancı güçlü seçmen inanır da HDP'yi durdururuz" sefilliÄŸindeler.

Ama o kadar çok yalan söylediler, o kadar çok iftira attılar ki artık bütün inandırıcılıklarını yitirdiler.

Tek yolu kaldı insanların artık bu tetikçilere inanması için.

Sonradan olma medya patronları ve "BaÅŸkan Baba"ları hakkında atsınlar bakalım bir manÅŸet "RüÅŸvet yediler", "Haram yediler" diye... Bakalım inanmayan çıkacak mı?

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
EN ÇOK OKUNANLAR
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri