• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

KÜRTÇE KONUŞTU, ORTALIK KARIŞTI

Dünya Anadil Günü’nde Meclis Genel Kurulu’nda Mardin milletvekili Beritan Güneş Altın Kürtçe konuşunca ortalık karıştı, Meclis Başkanvekili Celal Adan mikrofonu kapattı.
2024-02-22, 08:42:42
Okunma: 195
0 Yorum
resim

Halkların EÅŸitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Beritan GüneÅŸ Altın, 21 Åžubat Dünya Anadili Günü kapsamında Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı. KonuÅŸmalarına Kürtçe baÅŸlayan GüneÅŸ’in mikrofonu iki defa kapatıldı. GüneÅŸ’in mikrofonunu kapatan MHP vekili Meclis BaÅŸkanı Celal Adan, kapatma gerekçesini ise “Anayasa'mızın 3’üncü maddesine göre Türk Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir" diyerek cevap verdi.

Mecliste ortalık karışırken mikrofonu iki defa üst üste kapatılan GüneÅŸ, tepki göstererek, “Siz Dünya Anadil Günü’nün kutlanmasını propaganda olarak mı sayıyorsunuz? O zaman, gidin, AK Partili belediye baÅŸkan adaylarınıza söyleyin; Mardin’de, Diyarbakır'da, Urfa'da gelip Kürtçe propaganda yapmasınlar; iki yüzlülüÄŸünüzü bu ÅŸekilde ortaya çıkarmayın” dedi.

Ardından bir kez daha konuÅŸmaya çalışan GüneÅŸ, sözünün kesilmemesini istedi. Adan, GüneÅŸ’in bu isteÄŸine karşılık olarak “Ama Türkçe hitap ederseniz sevinirim” yanıtını verdi.Mecliste sonrasında gerginlik devam ederken, Grup BaÅŸkanları sırasıyla söz aldı. 

Haber: Bülent Asman

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri