• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

TÃœRK: Ä°SPATLASINLAR Ä°STÄ°FA EDERÄ°M

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk hakkında ortaya atılan "Sınırın betonu Ahmet Türk’ten" iddiasına birinci ağızdan yalanlama geldi.
2016-04-22, 13:03:34
Okunma: 1017
0 Yorum
resim

Ömrü boyunca hiçbir ticari faaliyette bulunmadığını vurgulayan Ahmet Türk, iddia sahiplerinin bunu ispatlamaları halinde istifa edeceÄŸini dile getirdi.

Nisebîn ve Rojava’nın QamiÅŸlo kentleri arasında 2013 yılında yapımına baÅŸlanan beton duvarın inÅŸası sürüyor. Duvarın yapımı devam ederken, basın organları tarafından sık sık duvarların yapımında kullanılan beton blokların Merdîn BüyükÅŸehir Belediyesi EÅŸbaÅŸkanı Ahmet Türk’ün ailesinin ÅŸirketi tarafından temin edildiÄŸi iddia edildi. Daha önce de benzer iddiaların gündeme getirildiÄŸini söyleyen Ahmet Türk, iddialar üzerine “utanç duvarı” ihalesini alan ÅŸirketi araÅŸtırdığını ve AÄŸrılı bir iÅŸ insanı tarafından yapım iÅŸinin alındığı bilgisine ulaÅŸtığını belirtti.

'Hiçbir ticari iÅŸle uÄŸraÅŸmadım'

Türk, “Güya bu ÅŸirkete Ahmet Türk'ün ÅŸirketi ya da yakınları çimento tedariki yapıyormuÅŸ. Halkımıza bunu çok açık bir ÅŸekilde söylemek isterim; hayatımda hiçbir ÅŸekilde ticaret yapmadım ve hiçbir ÅŸekilde bu ÅŸirketle ne benim, ne ailemin ne de akrabalarımın bir baÄŸlantısı vardır. Babadan kalma arazilerle, emekli maaşımla ve ÅŸuan konum itibari ile BüyükÅŸehir Belediyesi eÅŸbaÅŸkanlığından aldığım ücret var. Hiçbir ticari iÅŸle uÄŸraÅŸmadım. AraÅŸtırmalarımda ailemde hiçbir ÅŸekilde bu ÅŸirkete çimento tedariki yapan yoktur. Ama nedense tüm ÅŸirketlerden bu ÅŸirkete çimento gidiyor ve ailem bunu kabul etmemesine raÄŸmen spekülasyonlar yapılıyor" dedi.

‘Yıpratmaya yönelik bir anlayış ve siyasetle karşı karşıyayız’

Türk, bütün hesaplarının ve yaptığı iÅŸlerin açık olduÄŸunu, 40 yıldır siyasetin içinde yer aldığını ve hiçbir yerde ticari menfaatler içine girerek, ticaretle uÄŸraÅŸmadığını vurguladı. Bu gibi spekülasyon içerikli haberlerin bilinçli bir ÅŸekilde havuz medyası tarafından yapıldığının altını çizen Türk, "Bizi yıpratmaya yönelik bir çalışma yapılıyor. Buraya geldiÄŸimiz günden beri bütün müfettiÅŸler burada olmasına ve bütün hesapları incelemesine raÄŸmen, müfettiÅŸlerin bile 'Hayır böyle deÄŸildir' dediÄŸi raporlar varken, siyasi söylemlere baktığımız zaman bizi bir ÅŸekilde hedef göstermeye, yıpratmaya çalışan bir anlayış ve siyasetle karşı karşıyayız" diye konuÅŸtu.

'İspatlasınlar istifa etmeye hazırım'

Duvar hakkında kendisi ve ailesine iliÅŸkin çıkan haberleri yayımlayan medya kuruluÅŸlarının bunu ispatlamakla yükümlü olduÄŸunu belirten Türk, "Sadece yıpratmaya yönelik yalan haberlerle çamur atmak acizliÄŸin ifadesidir. Bu konuda burada çaÄŸrı yapıyorum. Gelsinler bunu araÅŸtırsınlar. Burada düzeltme yapmak zorundadırlar. Ä°ftira atanlar buraya gelsin, onlara her türlü kolaylığı saÄŸlarız. Gelsinler araÅŸtırsınlar, sorsunlar. Böyle bir ÅŸey varsa biz halkımızın önüne çıkarak açık bir yüreklilikle özür diler ve bugün, yarın hemen görevimizden ayrılırız. Ama bu dedikoduları ispatlamak zorundadırlar. Ä°spatlayamazlarsa bu kirliliÄŸin altında kendileri kalacaktır. Ama söz veriyorum, eÄŸer bunu ispatlarlarsa belediye baÅŸkanlığından da hemen çekilirim" ifadelerini kullandı.

'Kürt siyasetini yürüttüÄŸümüz için bunlar yapılıyor'

Mardîn BüyükÅŸehir Belediyesi'nin 2014 yerel seçimlerinde AKP’den DBP’ye geçtiÄŸi günden bu yana belediyede müfettiÅŸlerin eksik olmadığının altını çizen Türk, ÅŸunları söyledi: "Ä°ktidarları döneminden ve yüzyıldan beri Mardin’e yapılan hizmetleri toplasınlar, birde bir iki yıl içinde yaptığımız hizmetleri toplayıp, aradaki farkı bulsunlar. Aslında bu yapılanlar sırf HDP'li olduÄŸumuz ve Kürt siyasetini, Kürt halkının özgürlüÄŸünü, özgür yönetimini savunduÄŸumuz için bugün siyaset bizi hedef haline getirmiÅŸtir. Bizi yıpratmak istemektedir. ÖrneÄŸin bugün spor alanında, kültür alanında yine ÅŸehircilikten tutun peyzaja kadar halkın ihtiyaç duyduÄŸu hiçbir proje devlet tarafından destek görmemektedir. Niçin bunlar yapılıyor? Onlar gibi düÅŸünmediÄŸimiz ve siyasi anlayışımızdan kaynaklanıyor. Adeta bizi cezalandırarak, dolayısıyla halkın gözünde düÅŸürmeye çalışıyorlar. Ama halk bu yapılanların hepsini çok iyi görüyor. Fakat bizler imkanlar dahilinde olabildiÄŸince yaÅŸananları çözmek için çaba gösteriyoruz."

Türk, seçimlerde AKP tarafından alınamayan belediyelerin yıpratılarak düÅŸürülmeye çalışılan bir siyasetle karşı karşıya olduklarını söyledi. Kendilerinden önceki belediyelerin halka yönelik hiçbir çalışmasının olmadığına vurgu yapan Türk, "Åžimdi biz bütün eksikleri ortadan kaldırmak için çaba gösteriyoruz. Ama sırf siyasi iktidardan yana olmadığımız, eleÅŸtirdiÄŸimiz ve bu bölgedeki insanlık dışı uygulamaları söylediÄŸimiz için bu ÅŸekilde hedef gösteriliyoruz. Mesele bu kadar basittir. Daha önce de çeÅŸitli sözlerim çarpıtılarak baÅŸka ÅŸekilde lanse edildi" diye konuÅŸtu.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri