• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Çankaya yolları AKP’nin duble yolları değildir

HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Çankaya yollarının AKP’nin duble yolları olmadığını belirterek, Çankaya Köşkü’nün kimsenin tapulu malı olarak göremeyeceğini söyledi.
2014-08-01, 09:51:25
Okunma: 495
0 Yorum
resim

MERSÄ°N - HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı ve CumhurbaÅŸkanı adayı Selahattin DemirtaÅŸ, Mersin'de düzenlenen mitingin ardından Buse DüÄŸün Salonu'nda YAKAY-DER tarafından verilen yemeÄŸe katıldı. YemeÄŸe, STK temsilcileri ile yaÅŸamını yitiren PKK ve HPG'lilerin aileleri katıldı. 

Yemekte konuÅŸan DemirtaÅŸ, öncelikle Mersin'de düzenlenen mitingin kendileri için bir moral olduÄŸunu belirterek, "Mersin halkları, Çankaya yollarının AKP adayı için otoban olmadığını, duble yol olmadığını, öyle kolay kolay, tıpış tıpış o yoldan gidip rahat rahat o koltuÄŸa oturamayacağını bir kez daha göstermiÅŸtir" dedi. Tayyip ErdoÄŸan'ın Çankaya KöÅŸkü'nü kendi malı gibi görmeye baÅŸladığını belirten DemirtaÅŸ, "ErdoÄŸan nerdeyse köÅŸkün tapusunu kendi üstüne alacak, o kadar rahatlık ve rehavetle orası sanki kendisi için yapılmış seçim yapmaya gerek yok nasılsa kendisine bahÅŸedilmiÅŸ bir yermiÅŸ gibi görüyor. BaÅŸka birinin aday olmasına tahammülü yok, demokratik yarışa demokrasiye inancı yok" dedi. AKP'nin oylarının düÅŸtüÄŸünü ve bu nedenle paniklemeye baÅŸladığını ifade eden DemirtaÅŸ, "ErdoÄŸan öfkelenmeye baÅŸladı, partimize yönelik saldırılara baÅŸladı, stantlarımıza saldıranlara teÅŸvik edercesine sesini çıkarmaz bir pozisyonda duruyorlar" dedi.

CumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin sonuçlarının gerçek halk iradesini temsil edemeyeceÄŸini ifade eden DemirtaÅŸ, yine de çok iyi bir sonuç alacaklarının altını çizdi. "Yeni yaÅŸam projesi" diyerek yola çıktıklarını belirten DemirtaÅŸ, "KardeÅŸliÄŸin yeniden inÅŸa edilmesi diye tabir ettiÄŸimiz bu anlayış sadece Kürdün Türkün deÄŸil, Alevinin, Sünni'nin, Çerkez'in, Laz'ın, Ermeni'nin herkesin ihtiyaç duyduÄŸu, özlediÄŸi, beklediÄŸi duygudur" dedi. 

Türkiye'de hırsızlara, yalana, dolana yüzde 50 oy çıkmasının imkânsız olduÄŸunu, Türkiye halklarının vicdanlı ve dürüst olduklarını ifade eden DemirtaÅŸ, hırsızlara yüzde 50 oy çıkmasının aslında kendi eksikliklerinden de kaynaklandığını belirtti. DemirtaÅŸ, daha önce seçilmez oylarımız boÅŸa gider safsatalarına kanarak diÄŸer siyasi partilere oy veren yurttaÅŸlara seslenerek, cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinde bu tür safsatalara inanmamaları ve ezilenlerin, mazlumların yanında kenetlenmeleri gerektiÄŸini kaydetti. Türkiye'yi halkların yöneteceÄŸine inancının tam olduÄŸunu söyleyen DemirtaÅŸ, "Bu seçimde herkes üstüne düÅŸeni yaparsa, sandıklara sahip çıkarsa, biraz daha emek harcarsa sandıkta herkesi ÅŸaşırtacak bir sonuç çıkacağına inanıyorum" dedi. 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri