• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Bdp Meclis Üyesinin Evine Yapılan Saldırı Kınandı

BDP Dargeçit İlçe Örgütü, Dargeçit Belediye Meclis üyesi Leyla Anık’ın evine kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ses bombası atılmasını kınadı.
2014-04-24, 13:41:00
Okunma: 1621
0 Yorum
resim

 
BDP Dargeçit Ä°lçe Örgütü, belediye meclis üyesi Leyla Anık'ın evine dün gece kimliÄŸi belirsiz kiÅŸi veya kiÅŸilerce ses bombası atılmasını parti binası önünde yapılan basın açıklamasıyla kınadı. Açıklamaya, BDP Mardin Ä°l EÅŸ BaÅŸkanı Hasibe Mengirkaon, il yöneticileri ve üyeleri, Dargeçit Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Zeynep Sipçik, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kiÅŸi katıldı. Açıklamayı yapan BDP Mardin Ä°l EÅŸ BaÅŸkanı Hasibe Mengirkaon, yerel seçimleri sürecinde parti binalarına ve seçim bürolarına ses bombası atıldığını hatırlatarak, "TeÅŸkilatlarımıza zarar verildi. Parti üyelerimizin evlerine saldırılar yapıldı. Ancak tüm yapılan bu saldırılara raÄŸmen partimiz Mardin bölgesinde büyük bir baÅŸarı ile seçimlerde galip çıktı. Seçim zaferimizi hazmedemeyen faÅŸist zihniyet seçimlerden sonrada devreye girdi" dedi.

Dün gece faÅŸist zihniyetin kirli yüzünü bir kez daha gösterdiÄŸini ifade eden Mengirkaon ÅŸunları aktardı: "Dün gece yine faÅŸist zihniyet kirli yüzünü gösterdi. Belediye meclis üyemiz Leyla Anık arkadaşımızın evine dün gece ses bombası atıldı. Burada faÅŸist zihniyete sesleniyoruz, ses bombaları ve saldırılarla bizi korkutamazsınız. Biz bu yola çıktığımızda kefenimizi de yanımıza alıp çıktık. Kürt halkını korkutarak onları özgürlük mücadelesinden alı koyamazsınız" dedi.

'Olay husumet deÄŸildir'

Olayın maÄŸduru Dargeçit Belediye Meclis üyesi Leyla Anık ise dün gece saat 21.00'da eve girmesiyle birlikte ses bombasının atıldığını belirterek, patlamanın ÅŸiddetiyle evin mutfak bölümünde ufak çaplı maddi hasar meydana geldiÄŸini söyledi. Anık, "Ses bombasının patlamasıyla panikledik. Ve hemen evden çıkarak arkadaÅŸlarımı ve polisi aradık. Evin çevresinde kimseyi görmedik. Ä°kinci defadır evimize ses bombası atılıyor" dedi. Olayın bir husumet olmadığını belirten Anık, hiç bir baskı ve saldırının kendilerini yıldıramayacağını kaydetti.

Anık, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Ayrıca öÄŸlen saatlerinde Dargeçit Belediye Meclis Üyesi Yüksel OÄŸuz'un evine baskın düzenlendiÄŸi öÄŸrenildi. Özel harekat timlerinin çok sayıda akrep tipi zırhlı araç ile Tepebaşı Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek geniÅŸ çaplı bir arama yapıldığını belirten OÄŸuz, polislerin ÅŸikayet ve ihbar üzerine arama kararını çıkardıklarını belirttiÄŸini söyledi. OÄŸuz, aramanın ardından hiç bir ÅŸey bulamayan özel harekat timlerinin evden ayrıldığını aktardı.
 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri