• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Bdp’nin Yeni İsmi Dtp Olabilir

Milletvekillerinin HDP’ye geçmesinin ardından BDP’de yeni isim arayışı başladı
2014-04-24, 09:29:17
Okunma: 428
0 Yorum
resim

Milletvekilleri 28 Nisan’da HDP’ye geçecek olan BDP, 8 Haziran’da yapılacak kurultayında ismini deÄŸiÅŸtirmeye hazırlanıyor. Yerel seçimlerin ardından baÅŸlayan ve kurultaya kadar da devam edecek tartışma sürecinde ‘Demokratik Topluluklar Partisi- DTP’ ismi güçlü bir alternatif olarak öne çıktı.

Okan Konuralp’ın Radikal’de yer alan haberine göre, BDP’nin ‘demokratik özerklik’ adını verdiÄŸi, ‘yönetim yetkilerinin bir bölümünün yerel seçilmiÅŸ - temsili yapılara devredilmesi’ talebini yaÅŸama geçirmek amacıyla çalışmalarını yürütmesi planlanan yeni parti, PKK’ya yakın Kürt siyasi hareketinin ‘kadro partisi’ olarak rol üstlenecek.

Kurultaya kadar BDP EÅŸgenel BaÅŸkanlığı sürdürecek olan Selahattin DemirtaÅŸ, BDP’nin yeni ismi hakkında bilgi vermedi ancak, isim deÄŸiÅŸikliÄŸini de hedefleyen sürece iliÅŸkin, “BDP’nin kapısına kilit vurulmuyor. Format deÄŸiÅŸtirecek, baÅŸka bir örgütlenmeyle devam edecek. Ä°smini ve tüzüÄŸünü dahi tartışacağız, her ÅŸeyiyle” dedi.

HDP’nin adı ve amblemi de deÄŸiÅŸebilir

BDP’nin yaÅŸayacağı isim deÄŸiÅŸikliÄŸine benzer bir süreç HDP için de geçerli. DemirtaÅŸ, HDP’deki olası yenilenme hakkında da bilgi verdi. DemirtaÅŸ, “HDP kongresinde seçimlerde biraz daha kolaylaÅŸtırıcı olması için ismi de amblemi de gözden geçirilebilir” dedi. HDP’nin BDP kongresi sonrasında toplanacak kurultayında eÅŸgenel baÅŸkan deÄŸiÅŸikliÄŸine gidip gitmeyeceÄŸine ise Ä°mralı, Kandil, BDP ve HDP’yi oluÅŸturan diÄŸer siyasi hareketlerin deÄŸerlendirmeleri sonucunda karar verilecek. “HDP eÅŸgenel baÅŸkanı olmayacağım” demesine raÄŸmen DemirtaÅŸ, öne çıkan isim.

“Parti tabanı ve Türkiye’nin batısı sizin genel baÅŸkanlığınıza daha sıcak bakıyor” yorumlarını DemirtaÅŸ ÅŸöyle yanıtladı:

“Bu bir görev deÄŸiÅŸikliÄŸi. Ben görevden kaçmıyorum. Evet tabanımız bazı siyasetçilere daha fazla ilgi gösteriyor olabilir ama nihayetinde bir mücadele geleneÄŸinden geliyoruz. Ä°simlere baÄŸlı bir parti deÄŸiliz. Tayyip ErdoÄŸan  varsa AKP var, yoksa AKP yok. Ben yokken baÅŸlayan bir mücadele geleneÄŸinden geliyor bu parti. Benim için de bir son deÄŸil, ismim de cismim de olacak. Yeni bir yönetim ve eÅŸbaÅŸkanlarla devam ediyoruz. Ama siyasetin ne getireceÄŸini kestirmek zordur.” 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri