• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’Eşit Halk Yanlış, Silah Bıraksınlar’

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devam eden görüşmelere ilişkin açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK’liler için "silah bıraksınlar" açıklamasını yeniledi. Erdoğan, "Silah bıraktıktan sonra dünyada gidebilecek
2013-02-27, 11:14:56
Okunma: 853
0 Yorum
resim

ANKARA - BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Viyana ziyareti öncesi EsenboÄŸa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyerek, gündemdeki konulara iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devlet arasında devam eden görüÅŸmelere iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulunan ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: "Daha önce de ifade ettiÄŸim gibi, bizim temel ilkelerimiz esaslarımız belli. Bu konuda herhangi bir soru iÅŸaretine izin vermeyecek ÅŸekilde neler yapabileceÄŸimizi açıkladık. Bu konuda kimse bizden feragat istemesin, bizden milli birliÄŸimizi sarsacak bir ÅŸey istemesin. Biz ret politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Hiç verilmeyen imkanları 10 yıllık iktidarımızda verdik. Herkesi kucakladık. Azınlıklar konusunda da aynı ÅŸekilde davrandık. Bu konuda Avrupa'ya örneÄŸiz. Onlar bizim yaptıklarımızı yapmıyor" dedi.

'Bu işi dallandırıp budaklandırma niyetinde değiliz'

"Bu iÅŸi fazla dallandırıp budaklandırma niyetinde deÄŸiliz" diyen ErdoÄŸan, PKK'lilerin silah bırakıp Türkiye'ye terk ettikten sonra her hangi bir sıkıntı olmayacağını belirterek, "Biz yine mücadelemizi devam ettirmek durumundayız. Biz diyoruz ki, silahlar bırakılsın, gömülsün. Suça bulaÅŸmamış olanlar hanelerine, annelerine, babalarına kavuÅŸabilecekler. Milli birlik ve kardeÅŸlik projemiz içerisinde bu vardı. Åžu süreç içerisinde silah bırakarak ülkemizi terk edeceklerse dünyada gidebilecekleri yer çoktur. KomÅŸu ülkeye gidebilirler, daha baÅŸka ülkelere gidebilirler, o kendilerinin takdiridir. Biz bunu bilemeyiz. Bütün riskleri sırtlanarak bu adımları attık ve bundan sonra da atmaya devam edeceÄŸiz. Yeter ki milli birliÄŸimiz bu ülkede egemen olsun" dedi.

'EÅŸit halk' ErdoÄŸan'a göre yanlış!

ErdoÄŸan, bir gazetecinin BDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'ın "Etle tırnak deÄŸiliz, onurlu, eÅŸit iki halk olacağız" açıklamasını iliÅŸkin sorusuna da yanıt verdi. ErdoÄŸan, DemirtaÅŸ'ın tespitinin yanlış olduÄŸunu iddia ederek ErdoÄŸan, "Et ile tırnak gibi olmak ideal olanıdır ama bunlar 'iki eÅŸit halk gibi' dediÄŸin zaman kantara çıkarıyor. Kantar tutmayabilir. Bu yanlış bir tespittir. Biz bu ülkede, ben Kürt kardeÅŸlerimle et ile tırnak gibiyim. O kiminle nedir onu bilemem. Åžu halk bu halk diye bir ayrım AK Parti idealleri içinde yok" diye yanıt verdi.

ErdoÄŸan, basın toplantısının ardından eÅŸi Emine ErdoÄŸan, kızı Sümeyye ErdoÄŸan ve beraberindeki bazı bakanlarla birlikte, çeÅŸitli temaslarda bulunmak üzere, özel uçak ile saat 21.20'de Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'ya hareket etti. DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri