• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Erdoğan: Çözüm Umudumuz Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kayseri’de sivil toplum örgütleriyle buluştu. Erdoğan, İmralı süreci, Suriye’deki iç savaş ve ekonomideki gelişmeler hakkında konuştu.
2013-02-11, 11:27:56
Okunma: 1176
0 Yorum
resim

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı toplantıda bir araya geldi.

Soruları yanıtlayan ErdoÄŸan Ä°mralı süreci ve çözüm umuduna deÄŸindi.

ErdoÄŸan, "Ä°mralı sürecine her ilde olduÄŸu gibi Kayseri'de de çok önemli bir destek söz konusu. Çözüm umudumuz var. Bu iÅŸ çözülürse herkes kazanır. Siz de iÅŸinizi daha rahat yaparsınız. Süreç herkesin menfaatine.

Ä°ktidarımın gideceÄŸini de bilsem sorunu çözmeye çalışacağım. Bu sorunla ilgili elimden geleni yapacağım" diye konuÅŸtu.

Toplantıda Suriye'deki iç savaÅŸ da konuÅŸuldu. BaÅŸbakan, bazı iÅŸadamlarının "Suriye yönetimi ile muhalifler arasında arabuluculuk denensin" önerisine karşı çıktı.

BaÅŸbakan, "Bunların hepsi denendi. Her seferinde Esad süre kazanmaya çalıştı ve katliamlarına devam etti. Artık arabuluculuk süreci geçti. Gelen bilgiler muhaliflerin sonuca ulaÅŸmak üzere olduÄŸu yönünde" dedi.

BaÅŸbakan ErdoÄŸan, Saadet Partisi Ä°l BaÅŸkanlığı ziyareti sırasında baÅŸkan yardımcısı tarafından karşılanmasına tepki gösteren Bartın Valisi'ne de sert çıktı.

ErdoÄŸan, "Vali'nin yaptığını kesinlikle doÄŸru bulmuyorum. Bu tür davranışlara daha önce de tepki göstermiÅŸtim. Gereken yapılacak" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ErdoÄŸan Kayseri'li iÅŸadamlarına ÅŸaka ile karışık ihracat siteminde de bulunarak "Ä°hracatınız 1 milyar 700 milyon dolar. Gaziantep'in gerisindesiniz, biraz daha çalışmak lazım" dedi.

Edinilen bilgilere göre Kayseri'li bazı iÅŸadamları vergi sıralamasını örnek gösterdi ve Kayseri'nin iç kaynaklarında ihracat yaptığını da BaÅŸbakan’a ilettiler. NTV

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri