• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Erdoğan’ın ’insan hakları’ mesajı

Erdoğan, insan hakları konusunda: ’Türkiye’nin örnek gösterilen ülkelerden biri olması gurur verici’
2012-12-10, 11:43:32
Okunma: 1019
0 Yorum
resim

ErdoÄŸan, 10 Aralık Ä°nsan Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayınladı; "Türkiye'nin örnek gösterilen ülkelerden biri olması gurur verici" dedi.
 
BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, 10 Aralık Ä°nsan Hakları Günü* dolayısıyla bir mesaj yayınladı. ErdoÄŸan, insan hakları ve demokratikleÅŸme alanında "Türkiye’nin örnek gösterilen ülkelerden biri olduÄŸunu" savundu.
 
Temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliÅŸtirilmesine yönelik reform çalışmalarının devam ettiÄŸini ileri süren ErdoÄŸan, "Bu alanda bugüne kadar ortaya koymuÅŸ olduÄŸumuz çalışmalar, Türkiye'nin uluslararası toplumda çaÄŸdaÅŸ ve demokratik ülkeler arasındaki yerini güçlendirilmiÅŸtir. VatandaÅŸlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliÅŸtirilmesi düÅŸüncesiyle reform çalışmalarımız devam etmektedir. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel baÅŸvuru hakkı, Kamu DenetçiliÄŸi Kanunu ve Türkiye Ä°nsan Hakları Kurumu Kanunu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesi, yargının hızlı ve etkin iÅŸleyiÅŸine yönelik alınan tedbirler, bu süreçte son dönemde ortaya koyduÄŸumuz iradenin somut örneklerinden sadece birkaçını teÅŸkil etmektedir."
 
ErdoÄŸan, "bölgede yaÅŸanmakta olan demokratik deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüm süreci"nden de söz ettiÄŸi mesajında, "Ä°nsan hakları ve demokratikleÅŸme alanında bölgemiz baÅŸta olmak üzere dünya çapında önemli deÄŸiÅŸikliklerin yaÅŸandığı günümüzde, Türkiye'nin örnek gösterilen ülkelerden biri olması gurur vericidir. Ülkemiz, bu anlayış doÄŸrultusunda, bölgede yaÅŸanmakta olan demokratik deÄŸiÅŸim ve dönüÅŸüm sürecine, insan haklarının geliÅŸtirilmesine yapıcı katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri