• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Üniversiteye giriş sınavı yine değişti

Üniversiteye giriş sınavında yeniden değişikliğe gidildi. YÖK’ün, YKS’de yaptığı son değişiklikle, Temel Yeterlilik Testi’ne fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarından 20’şer soru eklendi.
2017-11-10, 10:31:18
Okunma: 631
0 Yorum
resim

YükseköÄŸretim Kurulu’nun (YÖK) yaptığı son deÄŸiÅŸikliklikle YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) iki oturumunun iki ayrı günde yapılması kararlaÅŸtırıldı. Buna göre, birinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi(TYT) 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturum 24 Haziran 2018 Pazar sabahı, Dil Sınavı ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öÄŸleden sonra yapılacak. DeÄŸiÅŸiklikle Temel Yeterlilik Testi’ne fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarından da 20’ÅŸer soru eklendi.

YÖK’ün internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamaya göre öÄŸrenciler, kamuoyu ve ilgili paydaÅŸlar tarafından iletilen görüÅŸ ve talepler deÄŸerlendirildi ve sistemde ÅŸu deÄŸiÅŸiklikler yapıldı:

Sınavlar 2 günde tamamlanacak

“YükseköÄŸretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil Sınavı’nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öÄŸleden sonra yapılmasına karar verilmiÅŸtir. Ä°kinci oturumda ve dil sınavında, sınav uygulaması ve soru ÅŸekli açısından herhangi bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gidilmemiÅŸtir.”

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 120 soruya çıktı

“TYT sınavında öÄŸrencilerimizin temel yeterliliklerinin esas alındığı Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (coÄŸrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe, tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (biyoloji, fizik, kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır.”

Açıklamaya göre, TYT’ye eklenen Sosyal Bilimler Testi’nde öÄŸrencilere coÄŸrafya dersinden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden 5, felsefe dersinden 5, tarih dersinden 5 olmak üzere 20 soru yöneltilecek. Sınava eklenen Fen Bilimleri Testi’nde ise öÄŸrencilere biyoloji dersinden 6, fizik ve kimyadan 7’ÅŸer olmak üzere 20 soru sorulacak.

Açıklamada, sosyal bilimler ve fen bilimleri testlerindeki soru sayılarının, derslerin ortaöÄŸretim programlarındaki ders saatleri yoÄŸunluÄŸuna göre deÄŸil, öÄŸrencilerin temel yetkinliklerinin oluÅŸmasına katkı saÄŸlayan bilim alanlarına göre mümkün olduÄŸunca eÅŸit olarak dağıtıldığı söylendi.

Açıklamada ayrıca soru sayısı dikkate alınarak sınav süresinin 135 dakikaya çıkarıldığı aktarıldı.

Açıklamada, lisans programlarına yerleÅŸtirmeye esas teÅŸkil edecek puan türlerinin, daha önce açıklandığı gibi Sözel, Sayısal, EÅŸit Ağırlık ve Dil puanı ÅŸeklinde olacağı ve örnek soruların ÖSYM tarafından en kısa sürede paylaşılacağı bildirildi. 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri