• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Üniversite sınav sistemi değişiyor

YÖK Başkan Yekta Saraç üniversite giriş sisteminin değiştirileceğini söyledi.
2017-09-26, 15:02:30
Okunma: 227
0 Yorum
resim

YÖK BaÅŸkanı Yekta Saraç, üniversiteye giriÅŸte yapılan düzenlemelere iliÅŸkin, "Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda baÅŸlayıp bitirmeyi planlamaktayız. 18 puan türünü azaltmaya gidiyoruz.  ÖÄŸrencilerimiz çalışma yöntemlerini deÄŸiÅŸtirmesinler sıkı sıkı derslerine sarılsınlar. Daha yalın, sade ve sistemli yönetilir hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

YÖK BaÅŸkanı Yekta Saraç, "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"nde konuÅŸtu.  Üniversiteye giriÅŸte yapılan düzenlemelere iliÅŸkin Saraç ÅŸu ifadeleri kullandı: "Akademik yıldaki hedefimiz araÅŸtırma üniversiteleri baÅŸlığımızdır. AraÅŸtırma üniversitelerinde YÖK olarak verimli, geliÅŸmelerimize katkı saÄŸlayacak ortaklıklar olacaktır. YükseköÄŸretim dünyanın her yerinde dinamiktir. Dolayısıyla bu durum belirli zaman aralıklarınsa deÄŸiÅŸiklik zorunlu olmaktadır. Üniversiteye sınavsız geçiÅŸ mümkün olmamakla birlikte sınav stresini azaltacak daha yalın sistemin Türkiye'ye kazandırılmasının kaçınılmaz olduÄŸu bir gerçek. Åžu an uygulanan sistem iki aÅŸamalı olarak gerçekleÅŸtirilmekte. 

SINAVI BİR HAFTA SONUNDA BİTİRECEĞİZ
Åžu andaki sisteme göre, ilki mart, ikincisi haziran ayında toplam 5 gün sürmektedir. Neredeyse 4 aya yayılan bu durum lise eÄŸitimini olumsuz etkilemektedir. Yeni düzenleme ile sınavı bir hafta sonunda baÅŸlayıp bitirmeyi planlamaktayız.

18 PUAN TÜRÜNDE DE AZALTMAYA GÄ°DÄ°YORUZ. TÜRKÇE VE MATEMATÄ°K BU SINAVIN MERKEZÄ°NDE OLACAK
DiÄŸer önemli bir deÄŸiÅŸiklik ise puan türlerinde gerçekleÅŸecek. 18 puan türünde de azaltmaya gidiyoruz. Bunlar çok az sayıda adayın girdiÄŸi dil puanı dışında temel olarak sayısal, sözel ve eÅŸit ağırlık puan türleri olacak. Fakat her bir puan türünde temel Türkçe ve temel matematiÄŸin katkısı bulunacak. Yeni sistemde önemli bir deÄŸiÅŸiklik de Türkçe ve matematik bu sınavın merkezinde olacak.

AÄ°LELERÄ°MÄ°Z VE ÖÄžRENCÄ°LERÄ°MÄ°Z ASLA TEDÄ°RGÄ°N OLMASIN SORULAR ESKÄ°SÄ° GÄ°BÄ° MEB MÜFREDATINDAN SORULACAK
Üniversite sınavları milyonlarca kiÅŸiyi etkilemektedir. Ailelerimiz ve öÄŸrencilerimiz asla tedirgin olmasın endiÅŸeye kapılmasınlar. Sorular aynı eskisi gibi MEB müfredatından sorulacak. ÖÄŸrencilerimiz çalışma yöntemlerini deÄŸiÅŸtirmesinler sıkı sıkı derslerine sarılsınlar. Daha yalın, sade ve sistemli yönetilir hale getirmeyi hedefliyoruz." 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri