• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

AKP’Lİ BELEDİYE DENETLENMİYOR

DEHAP’lı belediyeden 2,5 milyon borçla AKP’li Burhan Yenigün’ün devraldığı Van Belediyesi’ni 180 milyon borçla BDP’li Bekir Kaya’ya devretti.
2012-06-20, 13:59:04
Okunma: 1264
0 Yorum
resim

VAN  - DEHAP’lı belediyeden 2,5 milyon borçla AKP’li Burhan Yenigün’ün devraldığı Van Belediyesi’ni 180 milyon borçla BDP’li Bekir Kaya’ya devretti. Borç batağından belediyeyi çıkaran Kaya, kısa sürede halkın gönlünde taht kurdu. Yolsuzlukla mücadele eden Kaya tutuklanırken, yolsuzlukla gündemden düÅŸmediÄŸi için halkın cezalandırdığı ve ikinci defa seçilmeyen AKP'li Burhan Yenigün hakkında ise, hiçbir hukuki iÅŸlem yapılmadı.

AKP’li Belediye BaÅŸkanı Burhan Yenigün'ün 2004 ile 2009 yıllarını kapsayan dönemde Mavi Kent A.Åž.’nin kayıtlarının incelenmesiyle “büyük yolsuzluÄŸu” ortaya çıkmıştı. Mart 2009 yerel seçimlerinde BDP’li Bekir Kaya’nın Belediye BaÅŸkanı olmasıyla hazırlanan 74 maddelik “yolsuzluk” raporunda belediyenin nasıl borç batağına sokulduÄŸu belgelenmiÅŸti. AKP'li Belediye BaÅŸkanı’nın yapmış olduÄŸu "yolsuzluk" maddeler halinde kamuoyuna açıklanmıştı. AKP'li Belediye BaÅŸkanı Yenigün'ün Van'ı ziyaret eden BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'e milyarlık hediyeler verdiÄŸini ortaya çıkaran raporda, ÅŸirketin muhasebecisi olan Selim Timurhan’ın aldığı ücretin 12 kat daha fazla aldığı ifÅŸa edilmiÅŸi. Yapılan birçok harcamaların yönetim kurulu onayı olmadan sadece bir kiÅŸinin imzasıyla yapılması ise raporda dikkat çeken diÄŸer bir nokta olmuÅŸtu. Belediye üzerinden 17 yıllık Mavi Kent A.Åž. toplam 52 milyon 860 bin 35 lira yasal mevzuata aykırı ve usulsüz harcamalarla belgelenirken, bu harcamaların AKP'li Burhan Yenigün'ün ailesinden, AKP Van Milletvekili Hüseyin Çelik'e; dönemin valisinden, ÅŸirket yöneticilerine kadar birçok kiÅŸinin menfi iÅŸlerine harcandığı ortaya çıkmıştı. Mavi Kent Åžirket hesabından, yüzlerce kiloluk peynirden, yüzlerce cumhuriyet altınına, kol saatlerinden, çikolata ve kuruyemiÅŸine; kahvaltısından çiçeÄŸine; Hüseyin Çelik ve dönemin Valisi Özdemir Çakacak'ın eÅŸlerinin düzenlediÄŸi etkinliklere iliÅŸkin hazırlanan davetiyelerine kadar milyonlarca paranın heba edildiÄŸi belgelerle kanıtlanmıştı. Söz konusu malzemelerin sadece tutarları ÅŸirket hesabından kesildiÄŸi belgelenirken, bunların kime, ne için verildiÄŸi konusu ise bilinmiyordu.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri