• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

AFRİKA’DAN MARDİN’E ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNE GELDİLER

Mardin Artuklu Üniversitesi, yabancı uyruklu öğrencilerin tercih ettiği üniversiteler arasına girmeye başladı.
2015-06-16, 10:56:54
Okunma: 387
0 Yorum
resim

Yabancı öÄŸrencilerin eÄŸitim aldığı Artuklu Üniversitesi'nde halen Afrika kökenli 3 öÄŸrenci eÄŸitim görüyor.

Artuklu Üniversitesi’nde eÄŸitim alan Afrika kökenli 3 öÄŸrenciden biri olan Mahamane Sarmoye Ankara Üniversitesi’nde Türkçe hazırlık eÄŸitimi aldıktan sonraMardin Artuklu Üniversitesi iktisat bölümünde eÄŸitim almaya baÅŸladı. Batı Afrika ülkesi Mali’den Mardin’e gelen Mahamane Sarmoye, yabancı uyruklu öÄŸrencilerin tercihlerini Ä°stanbul, Ankara ve Ä°zmir ile sınırlı tutmamaları gerektiÄŸini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nde eÄŸitim gören diÄŸer 2 Afrikalı öÄŸrencinin yaz tatili nedeniyle ülkelerine döndüklerini belirten Sarmoye, yaz döneminde staj için Mardin’i tercih ettiÄŸini ifade etti.

Tarihi yaÅŸayan ve yaÅŸatan ÅŸehirlere ilgisinin olduÄŸunu kaydeden Mahamane Sarmoye, "Mardin tarihi olarak ünlü bir ÅŸehir. Kasımiye Medresesi çok güzel. Mardin Ulu Cami peygamberimize ait kutsal emanetlere ev sahipliÄŸi yapıyor. Sadece Mardin merkezi deÄŸil tüm ilçeleri de çok güzel" dedi. 

"BEN DE ARTIK MARDÄ°NLÄ°YÄ°M"

Mardin’i çok sevdiÄŸini kaydeden Mahamane Sarmoye, "2 senedir Mardin’de yaşıyorum. Bu süre içinde Mardinlilerin misafirperverliÄŸine hayran kaldım. Beni yolda gören bir çok kiÅŸi yanıma gelip nereli olduÄŸumu soruyor. Mardin’de tanıştığım insanlar bir ÅŸeye ihtiyacım olduÄŸunda her zaman yardımcı olabileceklerini söylüyorlar. Bunu gördüÄŸümde çok mutlu oluyorum. 2 sene daha Mardin’de olacağım. Artık ben de Mardinliyim" diye konuÅŸtu.

Üniversitede öÄŸretim görevlilerinin kendisine birçok konuda yardımcı olduÄŸunu ifade eden Sarmoye, üniversite ortamına yabancılık çekmediÄŸini ve dil sorununu öÄŸretim görevlilerinin desteÄŸi ile daha çabuk atlattığını söyledi.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri