• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

ÖSYM’DEN FLAŞ YGS AÇIKLAMASI

ÖSYM YGS sorularını sosyal medya üzerinden paylaşan aday ile ilgili açıklama yaptı.ÖSYM soru kitapçığının fotoğraflarını paylaşan adayın tespit edildiğini ve iki sene boyunca sınavlara alınmayacağını söyledi.
2015-03-19, 12:43:11
Okunma: 475
0 Yorum
resim

YGS soru kitapçığının bir sayfasını sosyal medya üzerinden paylaÅŸan gencin kimliÄŸi tespit edildi.

Konuya iliÅŸkin Ölçme Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, "15 Mart 2015 Pazar günü saat 10.00’da baÅŸlayarak gerçekleÅŸtirilen 2015 YükseköÄŸretime GeçiÅŸ Sınavından (2015-YGS) bir gün sonra, bir soru kitapçığı içerisindeki sayfalardan birisinin görüntüsünü sosyal medya üzerinden paylaÅŸarak asılsız bir iddia olan -ÖSYM’den soru sızdı- yakıştırmasına yol açan adayın Ä°stanbul’da sınava giren Ä°.Y. olduÄŸu tespit edilmiÅŸtir. Paylaşılan soru kitapçığı sayfası üzerindeki soruların ve cevap şıklarının diziliÅŸinden hareket ile söz konusu sayfanın 83930984 numaralı soru kitapçığına ait olduÄŸu belirlenmiÅŸtir. Sınavda kullanılan kitapçıklar arasından bu adaya ait olan kitapçık bulunmuÅŸ ve kitabın 11. ve 12. sayfalarını içeren yaprağının yırtılarak alınmış olduÄŸu görülmüÅŸtür. Adayın ilgili yaprağı kopartarak sınav salonu dışına çıkartıp sınav sonrasında sosyal medya üzerinden sayfanın görüntüsünü paylaÅŸtığı belirlenmiÅŸtir. 6114 sayılı yasa kapsamında bu adayın sınavı iptal edilecek, 2 yıl boyunca adayın ÖSYM sınavlarına girmesine müsaade edilmeyecek ve hakkında adli iÅŸlem baÅŸlatılacaktır" denildi.

Açıklamada, sınavın tamamlanmasından sonra ortaya çıkan bu durumdan, olayın sınav sonrası bir adayın sorumsuzluÄŸuna iliÅŸkin olduÄŸu yönündeki tüm duyuru ve uyarılara raÄŸmen, ’kriz’ çıkarmak, toplumda infial uyandırmaya çalışarak sınava giren gençleri endiÅŸeye sevk etmekle suçlanan Hürriyet Gazetesi’nin iki muhabiri ile yandaÅŸları da suçlandı ve bu kiÅŸilerin kamuoyundan nasıl özür dileyeceklerinin takip edildiÄŸi belirtildi. Açıklama ÅŸöyle sona erdi:

"ÖSYM, tüm sistemleri ve hizmetleri ile ilgili olarak toplumda oluÅŸan sorulara karşı cevaplarını, yeni sistemleri ve projeleri ile ilgili bilgi ve belgeleri sadece kendi internet sitesi üzerinden paylaÅŸmaya devam edecektir. Adaylara, kamuoyuna ve sorumlu medya kuruluÅŸlarına duyurulur."

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri