• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

ÜNİVERSİTELER REKTÖRÜNÜ SEÇTİ, SIRA YÖK VE ERDOĞAN’DA

İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi’nin adayı Prof.Dr. Raşit Tükel İstanbul Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimlerini 1202 oyla ilk sırada sonlandırdı. Galatasaray Üniversitesi’nde ise Prof. Dr. Ertuğrul
2015-03-13, 10:31:46
Okunma: 412
0 Yorum
resim

Tükel rektörlük seçimlerine ikinci kez aday oldu.

Tükel 2012’deki adaylığında seçimlerinden önce YÖK'ün sıralamayı deÄŸiÅŸtirme ve cumhurbaÅŸkanının sıralamayı dikkate almadan atama yapma yetkisini eleÅŸtirerek tüm rektör adaylarını en yüksek oyu alamaması durumunda adaylık sürecinden çekilmeye davet etmiÅŸti.

631 oyla ikinci sırada yer alan Tükel, rektörlükten seçilmiÅŸti.

Tükel, bu seçimler öncesi de aynı ilkeyi benimsediklerini açıklamıştı. Rektörün öÄŸretim üyelerinin oylarıyla belirlenmesi gerektiÄŸini söyleyen Tükel en yüksek oy alıp atanamaması durumunda da tepkilerini göstereceklerini duyurmuÅŸtu. 63 üniversiteden 257 akademisyen seçimlerden önce RaÅŸit Tükel'e destek mesajı yayınlamıştı.

Seçim sonuçlarının ardından Hürriyet’ konuÅŸan Tükel, “Ben nasıl ikinci olduÄŸumda çekildiysem, ÅŸimdi de ikinci olanın ve diÄŸerlerinin çekilmesini talep ediyorum. EÄŸer seçim çalışmalarında sözünü ettikleri demokrasiyi içtenlikle dedilerse bunu yapmaları gerekiyor” dedi.

Mahmut Ak ise yine Hürriyet’e verdiÄŸi demeçte “Burada yaptığımız iÅŸin adı seçim deÄŸil. Rektör adaylarını belirleme seçimi yapıldı. Bu üç aÅŸamalı bir seçim. Bundan sonra YÖK aÅŸaması var ve sonrasında da CumhurbaÅŸkanı atama yapacak” diye konuÅŸtu.

ErdoÄŸan en çok oy alan sekiz rektörü atamadı

Recep Tayyip ErdoÄŸan CumhurbaÅŸkanı olduÄŸundan beri 21 rektör ataması yaptı. YÖK 21 üniversitenin dokuzunda en yüksek oy alan adayları ilk sıradan göstermedi.

ErdoÄŸan sekiz üniversitede YÖK’ün ilk sırada gösterdiÄŸi adayları seçti. Böylece 21 atamada en yüksek oy alan sekiz rektör atanamamış oldu.

YÖK en son sekiz üniversite için aday önerdi. Bunlardan da üçüncüde en yüksek oy alan adaylar ilk sırada deÄŸil. ErdoÄŸan bu sekiz üniversite için henüz atama yapmadı.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri