• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

8 YENÄ° FÄ°LM BU HAFTA VÄ°ZYONDA

Sinemalarda bu hafta 8 yeni film vizyona girdi. Filmlerden 2’si Türkiye yapımı 6’sı ise yabancı sinemaya ait. Sinema severler için bu hafta vizyona giren filmler arasında, animasyon, macera ve komedi yer alıyor.
2015-01-30, 10:54:45
Okunma: 48
0 Yorum
resim

Timbuktu

Radikal bir grubun yönetimi ele geçirdiÄŸi Timbuktu bölgesinde, yönetim tarafından yeni ÅŸeriat kuralları koyulur. Artık müzik dinlemek, futbol oynamak, sigara içmek gibi sıradan eylemler dahi yasaklanmış ve halk bu yeni kanunlara uymazsa cezalandırılacak duruma gelmiÅŸtir. Filmin yönetmenliÄŸini ödüllü Heremakono (2002), La vie sur terre (1998) ve Bamako (2006) filmleriyle tanınan Afrikalı yönetmen Abderrahmane Sissako üstleniyor.

Bay Turner

Manzara ve doÄŸa olaylarını resmettiÄŸi yaÄŸlıboya ve suluboya tablolarıyla tanınan romantizm akımının en önde gelen sanatçılarından biri olarak kabul edilen, aynı zamanda empresyonizm akımının da öncülerinden olan Ä°ngiliz ressam J.M.W. Turner'ın hayatı ilk defa bu kadar detaylı bir biçimde beyazperdeye taşınıyor. Ä°ngiliz yönetmen Mike Leigh'in senaryosunu yazıp yönetmenliÄŸini yaptığı filmin baÅŸrollerini Timothy Spall, Roger Ashton-Griffiths ve Tom Wlaschiha paylaşıyor.


Ä°çimdeki Ses

Özgüven problemi olan bir yazarın tanıştığı yaÅŸamını anlatan filmin baÅŸrolünde yer alan Engin Günaydın aynı zamanda filmin senaryosuna imza atan isim. Kadroda kendisine Leyla TuÄŸutlu, Füsun Demirel, Ersin Korkut, Onur Buldu ve Hamdi Kahraman eÅŸlik ederken filmin yönetmenliÄŸini ÇaÄŸrı Bayrak üstleniyor. 

Yedinci OÄŸul

Efsanelerle sihrin çarpıştığı fantastik bir evrende, mistik bir tarikatın geriye kalan tek savaÅŸçısı, geleceÄŸine inandığı insanlığı kurtaracağına dair kehanetlerde bulunulan ve olaÄŸanüstü güçlerle doÄŸmuÅŸ bir savaÅŸçı olan son Yedinci OÄŸul'u bulma macerasını anlatan bir öykü. 
Cengiz Han filmi sayesinde, epik projelere aÅŸina olan yönetmen Sergey Bodrov'un kamera arkasına geçtiÄŸi filmin baÅŸrollerini ise Ben Barnes, Julianne Moore, Djimon Hounsou, Olivia Williams ve Jeff Bridges paylaşıyor.

Yedi Cüceler

Her çocuÄŸun küçükken okuduÄŸu hikayelerden biri olan Pamuk Prenses ve yedi cüceler sinemaya taşınıyor. Film bu kez de merkezine yedi cüceleri alıyor. Almanya yapımı animasyonun yönetmenliÄŸini Boris Aljinovic ve Harald Siepermann beraber üstleniyorlar. Filmin Türkçe seslendirme kadrosunda ise Yekta Kopan, Ziya Kürküt, Dündar MüftüoÄŸlu, Erkan TaÅŸdöÄŸen ve Nilgün KasapbaÅŸoÄŸlu yer alıyor.

Foxcatcher Takımı

Gerçek olaylardan yola çıkılarak beyazperdeye aktarılan Foxcatcher Takımı, eksantrik bir milyoner olan John du Pant ve iki ÅŸampiyon güreÅŸçi olarak nam salan Mark ve Dave Schultz kardeÅŸler arasındaki trajik iliÅŸkinin karanlık ve büyüleyici hikayesini anlatıyor.
Schultz kardeÅŸlerin trajik öyküsünü perdeye taşıyan filmin yönetmenliÄŸini Bennett Miller üstlenirken, filmin baÅŸrollerini Channing Tatum, Mark Ruffalo ve du Pont rolünde takdir toplayan Steve Carell üstleniyor.

Üç Kağıtçı Mortdecai

Kyril Bonfiglioli'nin romanından Eric Aronson'un senaryosuyla uyarlanan filmin baÅŸrolünde Johnny Depp yer alırken, kendisine eÅŸlik eden isimler arasında Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany ve Aubrey Plaza yer alıyor. 

Yapışık Kardeşler

Filmin yönetmenliÄŸini, komedi oyunculuÄŸu ve sunuculuÄŸu ile tanıdığımız Ä°lker Ayrık üstleniyor. Yapımda baÅŸrolü Hakan Bulut ile paylaÅŸan Ayrık'a kadroda ayrıca Ä°vana Sert, Suzan KardeÅŸ, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış ve Bülent Åžakrak gibi tanınan isimler eÅŸlik ediyor. Filmin yapımcılığını ise Pervasız Film firması üstleniyor.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri