• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

GRUP YORUM’A TEPKİLER SÜRÜYOR

"Rojava’da yaşananları devrim olarak görmüyoruz" diyen Grup Yorum’a tepki gösteren Van Gençlik İnisiyatif, Grubun Esad faşizmine destek vermek amacıyla konser verdiği hatırlatarak, özür dilemeye davet etti.
2015-03-11, 07:44:37
Okunma: 438
0 Yorum
resim

VAN - Grup Yorum'un TekirdaÄŸ'da verdiÄŸi bir söyleÅŸi de "Rojava'da yaÅŸananları devrim olarak görmüyoruz" söylemine tepkiler yaÄŸmaya devam ediyor. Grup Yorum'un 15 Mart'ta Van'da vereceÄŸi konser öncesi açıklama yapan Van Gençlik Ä°nsiyatifi, halktan gelen yoÄŸun tepkiler sonucu böyle bir açıklıma yaptıklarını belirterek, Grup Yorum'u halktan özür dilemeye davet etti.

Ä°nisiyatif açıklamasında, "DAÄ°Åž faÅŸizmine karşı tarihi bir direniÅŸin verildiÄŸi Rojava'da verilen destansı mücadeleyi karalayan anlayışı kınıyoruz" denildi.

'Rojava'da devrimden öte insanlık savaşı vardır'

Rojava'da devrimin Kürtlerle birlikte savaÅŸan Kanadalı, Alman ve Ä°ngiliz savaÅŸçıların mücadelesinde görüleceÄŸinin altını çizen açıklamada ÅŸunlar kaydedildi: "Yıllardır mazlumlar adına müzik yaptığını söyleyen Grup Yorum, Rojava'da yaÅŸananlara direniÅŸ bile diyemiyor. Üstelik kazanımları Marksist-Leninist bakış açısıyla devrim olarak ta görmüyorlarmış. Orada devrimden öte bir insanlık savaşı verildi. Ä°nsanlık deÄŸeri yeniden yaratıldı. Kendileri Beyrutta, Filistin'de savaÅŸtıklarını söylüyorlar ancak yanı baÅŸlarını görmeyecek kadar Kürt halkının acılarından uzaklar."

'Devrimi görmeyenler Esad'a destek konseri verdi'

Kobane cephesinde savaÅŸan MLKP ve TÄ°KKO savaÅŸçılarına da deÄŸinilen açıklamada, "Kobanê'de sadece direnen Kürtler deÄŸildi. Komünist ve sosyalist yoldaÅŸlarımızda var. Yine Kanadalı, Ä°ngiliz ve Amerikalı enternasyonalist yoldaÅŸlarımız da savaşıyor. Ancak bu cepheyi görmeyen Yorum anlayışı, yıllardır Kürtlere kimliÄŸini bile vermeyen Esad faÅŸizmine destek konserleri vermiÅŸtir" ifadelerine yer verildi.

'Konseri boykot etmeye çağırıyoruz'

Grup Yorum'un 15 Mart'ta Van'da yapacağı konseri Kürt halkının boykot edeceÄŸi belirtilen açıklamada, Grup Yorum'un bir an önce bu halktan özür dilenmesi istendi. Açıklama ÅŸu ifadelerle son buldu: "Grup Yorum'un Van'da vereceÄŸi konseri iptal etmesini istiyoruz. Böyle bir anlayışın Kürt halkını devrim ÅŸarkıları söyleyerek kandıramaz. Bu halktan özür dilemelidir." 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri