• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Temsilciler Meclisi’nden onay

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’e karşı stratejisinin birinci ayağı olarak ifade edilen "ılımlı" Suriye silahlı muhalefetine yardım planına Temsilciler Meclisi onay verdi. Bu planın Senato tarafından da onaylanm
2014-09-18, 06:47:10
Okunma: 356
0 Yorum
resim

Mali yasa adı altında sunulan düzenleneme, 156 oya karşı 273 oyla kabul edildi. Hem demokratlar hem de cumhuriyetçilerden çok sayıda parlamenter karşı oy kullandı. Demokratların yüzde 40'ı "hayır" diyen cephede yer aldı. Bu tablo, Kongre'nin "IŞİD'e karşı savaÅŸta" Amerikan BaÅŸkanı'nın arkasında birlik oluÅŸturmadığını gösteriyor.

Temsilciler Meclisi'nin onayı ardından Senato'nun da hafta sonuna kadar oylamada bulunması gerekiyor. 

Onaylanan plan, Pentagon'un Suriyeli silahlı grupları donatma ve eÄŸitmesine açık çek vermiyor.  Amerikan yönetiminin her 90 günde bir planın yürütülüÅŸüne, eÄŸitilen savaÅŸçıların sayısı, yardım alan Suriyeli grupların seçimine, teslim edilen silah ve ekipmanların kullanımına iliÅŸkin rapor sunması gerekiyor. Plan, bu operasyonun finanse edilmesi için ek kredi verilmesini içermiyor.  Plan ayrıca, Amerikan askerlerinin çatışmaya katılmasına hiçbir ÅŸekilde izin vermiyor.

Obama yönetiminin Kongre önüne gelerek IŞİD'e karşı stratejini açıklaması için 11 Aralık'a kadar zaman tanınması için cumhuriyetçiler tarafında yapılan öneri de kabul edildi. ÇoÄŸu, Suriye muhalefetinin IŞİD'e karşı avantaj kazanmaması halinde Obama'nın bir "B" planı olmadığını ve savaÅŸçıların eÄŸitiminin yıllar alacağını düÅŸünüyor.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri