• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

PAPA: IŞİD İLE DİYALOG YOLU KAPATILMAMALI!

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, tüm Ortadoğu ve dünyayı tehdit eden IŞİD’e karşı mücadelede diyalog yolunun kapalı tutulmamasını istedi. IŞİD ile diyaloğun şimdilik zor olduğunun altını çizen Papa, “görüşmeler
2014-11-26, 08:00:40
Okunma: 554
0 Yorum
resim

Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) ve Avrupa Konseyi (AK) ziyaretinden Vatikan’a dönüÅŸte açıklama yapan Papa Francis, terörizmin tüm dünya için büyük bir tehlike olduÄŸunu ve mücadele edilmesi gerektiÄŸinin altını çizdi. Bu mücadelenin uluslararası konsensüs ile yapılmasının önemine deÄŸinen Papa, ismini vermeden BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) misyonundan yana olduÄŸunu yineledi.

Yaptıkları katliamlar ve iÅŸledikleri binlerce insanlık suçuna raÄŸmen IŞİD ile görüÅŸülmesinin mümkün olduÄŸunu savunan Papa Francis, “Ben, ne olursa olsun vazgeçilmemesinden yanayım. Belki gerçekte diyalog kurma imkanı yok, ancak buna raÄŸmen görüÅŸmeler için tüm kapılar tümüyle kapatılamaz” dedi.

IŞİD ve benzeri örgütlerin iÅŸlediÄŸi suçların yanı sıra devlet terörüne karşı da uyaran Papa, “teröristlerce oluÅŸturulan tehdit de, teröristlere karşı mücadele ettiÄŸini savunan devlet terörizmi kadar kötüdür. Sonucu yine ÅŸiddet oluyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Papa, çetelerin yol açtığı insan ticareti ve kölelik gibi insanlık dramlarının görmezden gelinmemesini de istedi.

Dün sabah AP ve AK’ye kısa bir ziyaret gerçekleÅŸtiren Papa, Avrupa ülkelerinin geleneksel deÄŸerlerine baÄŸlı kalmalarını istemiÅŸ ve barışı tehdit edecek bir ‘çatışma kültürüne’ karşı uyarmıştı. Papa, Avrupa BirliÄŸi ülkelerinin insan ticaretine karşı mücadele etmeleri ve ‘ortak, dayanışmacı’ bir mülteci politikası yürütülmesinin gereÄŸine iÅŸaret etmiÅŸti. Papa, ‘Akdeniz’in büyük bir mezarlık olması kabul edilemez” demiÅŸti.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri