• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Peşmerge ile IŞİD çeteleri arasında çatışma

Musul’un kuzey batısındaki Zumar beldesi yakınlarında Peşmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arsında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi. Peşmerge güçlerinin 20 IŞİD üyesini öldürdüğü, 30’unu da esir aldığı belirtildi.
2014-08-01, 13:10:05
Okunma: 396
0 Yorum
resim

Çatışmalar Zumar beldesi yakınlarındaki bazı köylerde yaÅŸandı. Petrolün güvenliÄŸini saÄŸlamakla görevli polislerin IŞİD karşısında kaçması sonucu bunlara ait merkezler IŞİD’in eline geçti. PeÅŸmergenin üç koldan saldırısı sonucu, 6 polis merkezinin peÅŸmerge denetimine geçtiÄŸi bilgisi verildi.

PeÅŸmergenin bölgedeki güçlerinin komutanlarından Karesul Gerdi, Rudaw’a yaptığı açıklamada çatışmanın bu sabah saatlerinde IŞİD ile Irak Ä°çiÅŸleri Bakanlığı’na baÄŸlı petrolü koruma güçleri arasında yaÅŸandığını söyledi. Bir polisin çatışmalarda hayatını kaybetmesi ve 2’sinin yaralanması ardından polis güçlerinin kaçtığını belirten peÅŸmerge sorumlusu, “Duhok Komutanlık Güçleri ve Sefin Komutanlığı Güçleri’nden oluÅŸan 8. Liva güçleri IŞİD’e karşı üç koldan saldırı baÅŸlattı ve Berdye ile Ehmed Axa köylerini IŞİD’in elinden aldı” dedi.

PeÅŸmerge güçlerinin 20 IŞİD üyesinin öldürdüÄŸünü ve 30’unu esir aldığını söyleyen Gerdi, çatışmaların devam ettiÄŸini belirtti. Aynı yetkili, Zumar ilçesinde peÅŸmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arasında 500 metrelik bir mesafe olduÄŸunu ve çetelerin bazı binalara saklandığını söyledi. Gerdi, bu nedenle çok ilerleyemediklerini ifade etti.

HEWLER, ABD’DEN SÄ°LAH Ä°STEDÄ°

Öte yandan Reuters haber ajansına göre Kürdistan Bölgesi makamları, Amerikan yönetiminden IŞİD’e karşı sofistike silahlar talep etti. Bir Kürt yetkili, bir delegasyonun Temmuz ayı başında Washington’a bu yönlü bir mesaj ilettiÄŸini söylerken, Amerika’dan yetkili kaynaklara göre Barack Obama yönetimi Kürt savunma hattını güçlendirmenin yöntemlerini inceliyor.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri