• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Hamas’ın Saldırılarına Yanıt Veriyoruz

İsrail, 72 saatlik ateşkes kararının ardından Gazze’ye düzenlenen saldırı sonrası açıklamada bulundu.
2014-08-01, 10:18:54
Okunma: 378
0 Yorum
resim

Ä°srailli yetkililer, ateÅŸi baÅŸlatanın kendileri olmadığını, Hamas’ın saldırılarına karşılık verdiklerini ifade etti.

Yapılan açıklamada Ä°srail’in saldırıyı baÅŸlatan taraf olmadığı ve Hamas’ın saldırılarına yanıt verildiÄŸi ifade edildi. Açıklamada ayrıca, Hamas’ın ateÅŸkesin baÅŸladığı saatten sonra 6 kez Ä°srail’e roket fırlattığı ve ateÅŸkesi ihlal ettiÄŸi belirtildi.

Hamas ve Ä°srail’in 72 saatlik ateÅŸkesi kabul etmesi sonrası bugün saat 08.00’den itibaren bölgede ateÅŸkes baÅŸlamıştı. BM ve ABD, dün akÅŸam saatlerinde Hamas ve Ä°srail’in Gazze’ye insani yardım yapılması amacıyla 72 saatlik ateÅŸkesi kabul ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Açıklamada, tarafların cuma günü Kahire’de kalıcı ateÅŸkesi görüÅŸmek için temsilciler aracılığıyla bir araya geleceÄŸi belirtilmiÅŸti. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve ABD DışiÅŸleri Bakanı Kerry, düzenledikleri ortak açıklamada yapılan ateÅŸkesin masum insanlara yardım edilmesi noktasında son derece önemli olduÄŸuna vurgu yapmıştı. Taraflar ayrıca Filistin ve Ä°srail delegasyonlarının Kahire’de bir araya geleceÄŸini ve Mısır’ın ateÅŸkes konusunda taraflara elinden gelen yardımı yapacağını belirtmiÅŸti.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri