• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

BAK SEN ŞU İŞE…

Son günlerde meydana gelen Gezi Parkı olaylarında ortaya çıkan bazı gerçekler ve bir kesim politik kesimlerin ağaç ve yeşillik aşkı gözlerimi yaşarttı adeta!
2013-06-05, 09:24:06
Okunma: 1081
0 Yorum
resim
 
Son günlerde meydana gelen Gezi Parkı olaylarında ortaya çıkan bazı gerçekler ve bir kesim politik kesimlerin aÄŸaç ve yeÅŸillik aÅŸkı gözlerimi yaÅŸarttı adeta!

        Bu kadar yeÅŸil seven ve doÄŸan seven yurttaşın olduÄŸu bir memlekette yaÅŸadığımdan dolayı sevinmeye ve umutlanmaya baÅŸladım nerdeyse! Sonra karar verdim bizim DoÄŸu ve Güney DoÄŸu illerinde yıllardır ormanlar yakılıyor ve daÄŸlardan ateÅŸ eksik olmuyorken, dahası son birkaç aydır ortada hiçbir güvenlik tehlikesi yokken bizim yanı başımızda Bagok DaÄŸlarının bitiÅŸiÄŸinde yüzlerce dönümlük orman arazi gencecik meÅŸe aÄŸaçlarına raÄŸmen adeta katliama uÄŸratıldı.

Her yoldan geçtiÄŸimde içimin cız ettiÄŸi ve nefretle kınadığım bu çevre ve orman katliamına baÅŸta kendilerini bizim büyüklerimiz sananlar ve sonra onların peÅŸinden kuyruk gibi ayrılmayıp her dediÄŸine “ öyledir aÄŸam, öyledir paÅŸam”  diyen bizler adeta üç maymunu oynayıp yüzlerce dönüm arazinin yok olmasına göz yumduk ve ellerimiz kollarımız baÄŸlıymış gibi seyre daldık. Daha ötesi kamyonlar içinde ilçeye, Mahalleye, köye para karşılığı kesilen bu aÄŸaçlar halka satıldı ve satanlara zıkım u kerafi olurken bizlerde kış ortasında sıcak bir yuvada mutlu bir yaÅŸam sürmeye devam edeceÄŸiz, tabi bizi ısıtan aÄŸaçların nerden geldiÄŸini bile bile!

       Evet, meseleyi aÄŸaç sevgisine ve politikayla alakalandırmışken devam edelim: Åžimdi birileri çıkıp aÄŸaç sevgisinden bahsediyor, diyor ki efendim Gezi parkında aÄŸaçlar kesildiÄŸi için eylem yapıyoruz ve bu aÄŸaçları kesenleri durdurmak için mücadele ediyoruz, Vallahi yalan! Hem de koskoca bir yalan. Yukarı da da yazdım yıllar yıllı Cudi, Gabar, Herekol ve Bagok daÄŸları günlerce yanarken bu aÄŸaç sevdalıları neredeydiler ve ne yapıyorlardı acaba? Yoksa deniz kenarında içiyorlar mıydı? Ya da Ergenekon Terör örgütü ile birlikte bu ülkeyi yok etmek için planlar mı yapıyorlardı bilinmez: Ama ÅŸu bir gerçek ki O park aÄŸaç aÅŸkına vatan aÅŸkına toplanan insanlardan çok daha fazlası baÅŸka amaçlar için ve ülkemizin içine binmiÅŸ olduÄŸu barış trenine sabotajlar düzenlemek ve ortamı germek için orada olduÄŸunu düÅŸünüyorum.

      Yoksa eÄŸer mesele aÄŸaç aÅŸkı ve yeÅŸillik aÅŸkı olsaydı özelikle CHP zihniyeti sadece orada bulunmaz ve yeÅŸilliÄŸin yok edildiÄŸi bir yana insanların binlerce kez yok edildiÄŸi bizim burarı da görürdü ve bizim aÄŸaçlarımız için de eylem yapar hükümetlerle yeÅŸillik adına çevre adına savaşırdı. Fakat tarihi yok etmekle ve asimilasyonla yazılı olan bir zihniyetin kalkıp masum bir ÅŸekilde aÄŸaçların korunması için bu kadar zarar veriyoruz Ä°stanbul ve ülke halkına derse kimse inanmayacaktır, deyim yerindeyse buna kargalar da güler.

   1923 Yılında kurulan Cumhuriyet tarihinden bu yana hiç eksilmeyen katliamların yanında hiçbir aÄŸaç katliamını görmeyen ve geçmiÅŸi ile yüzleÅŸmeyen bir zihniyetin bu gün kalkıp aÄŸaçlarla olan aÅŸkını ilan etmesinin yanında bunca huzursuzluÄŸun olmasına sebep olması kaygı vericidir. Türkiye halkları tarafından sandıklarda adeta gömülen bir zihniyetin baÅŸka yollarla bu ülkeyi tekrar ele geçirme hesapları yine bu halkların demokratik mücadelesi ile bertaraf edilecektir.

  Her ÅŸey bir yana demokratik tepkilerin olması her zaman halkın yararına olacaktır, fakat halkın demokratik taleplerini dile getirmede gösterdiÄŸi ÅŸiddet ve suiistimaller de kabul edilemez. Gezi Parkında ve ülkenin birçok yerinde toplanan insanların hepsinin aynı yıkım zihniyetine mensup ve politize edilmiÅŸ kiÅŸilerin olması elbette düÅŸünülemez, bu ÅŸekilde düÅŸünmeyenlerin ve orada gerçekten haklı bir neden için toplananların da vermiÅŸ olduÄŸu mesajı da çok iyi okumak ve anlamak gerekiyor.

     DiÄŸer yandan da mevcut hükümetin seçim zaferlerinin sarhoÅŸluÄŸu içinde unuttuÄŸu diÄŸer % 50"lik bir halk kitlesinin de her zaman dikkatli bir ÅŸekilde takip edilmesi ve yasal isteklerinin gözden geçirilmesi ve gerektiÄŸi gibi yerine getirilmesi de gerekir. Yoksa hükümet sadece aldığı oylara güvenerek yol alırsa ve kendine oy vermeyen diÄŸer yurttaÅŸları bir kenarda unutursa bu iÅŸin sonu iÅŸte böyle olur. Kısacası adaletin düzgün olmadığı ve yürümediÄŸi bir yerde yıkım var olacaktır ve bütün mabetler o adaletsizliÄŸin altında yok olacaktır. Hani derler ya “ bir musibet Bin Nasihatten daha hayırlıdır” diye, iÅŸte bu Gezi Parkı musibeti de belki bize ve özelikle de hükümette bir uyarı ve kendisine gelmesi için bir iÅŸaretti. Yani hükümet bundan sonra bir ÅŸeyi yaparken iki kere düÅŸünmek zorunda kalacak ve böylece halkın istekleri ile birlikte hareket edip daha saÄŸlıklı kararlar alacaktır.

     Sözün kısası bu eylemlerden kazancımız da oldu zararımız da: Kazancımız ÅŸu oldu, artık daÄŸlarımız yandığında ve Gabar"da Cudi"de Herekol"da orman yok edildiÄŸinde kimleri arayacağımızı öÄŸrendik: Yani artık üç aÄŸaç kesilse biz de eylem yapacağız, eylemi yaparken bölgenin bütün CHP il ve ilçe teÅŸkilat baÅŸkanlarını yanımıza alacağız ve yanan – yakılan ormanlara korkusuzca müdahale edeceÄŸiz. Eh artık bizim de ormanlarımızın sahibi var bu da Gezi Parkı eylemlerinden kazancımız oldu. DiÄŸer yan dan da hükümet halk tarafından uyarıldı ve artık kimsenin tek başına bir dünyayı yönet emeceÄŸi gerçeÄŸi meydana çıktı. Bunlar bizim kazançlarımız oldu bu meselede. DiÄŸer kayıplarımız ise inÅŸallah kimsenin ölüm haberi gelmez gerisi teferruattır. Cana gelmeyen zarar yeter ki mala olsun bunca gerçeÄŸi öÄŸrenmek için bu kadar mal zay etmek normaldir.

HurÅŸit Baran MENDEÅž

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
2015-03-04, 20:30:36
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri