• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT KİTABI YAYINLANDI

Gazeteci ve araştırmacı yazar Hurşit Baran Mendeş tarafından kaleme alınan ve Dargeçit ilçesinin tarihi kültürel ve coğrafyasını konu alan kitap yayınlandı.
2023-08-17, 11:15:39
Okunma: 410
0 Yorum
resim

Uzun bir emek aÅŸamasından sonra yayınlanan kitap Dargeçit ilçesindeki tarihi geçmiÅŸi, aÅŸiretleri, dinleri, bölgenin coÄŸrafyasını en detaylı ÅŸekilde ele alınmış. 13 yıldır Dargeçit ilçesinde gazetecilik yapan yazar, bu süre içinde büyük bir titizlik içinde birçok yönden araÅŸtırmalar yaparak elindeki belgelerini kitap haline getirdi. 752 sayfadan oluÅŸan kitap, ilçede ve çevresinde aklınıza gelebilecek bir çok bilinmeyen konuya deÄŸinerek aydınlığa kavuÅŸturmuÅŸ. Dargeçit ilçesindeki tarihi ve coÄŸrafik zenginliÄŸin yanı sıra ilçede yaÅŸayan halkın sosyolojisine de en geniÅŸ bir ÅŸekli ile iÅŸleyen yazar büyük bir eksikliÄŸi gidermiÅŸ.

Dargeçit ilçesinin tarihi, turistik alanları, dini deÄŸerleri, coÄŸrafik alanları, EÄŸitim, Alimleri, Medreseleri, nüfus hareketleri, ve merak edilen birçok deÄŸiÅŸik konuyu bu kitapta en derinlemesine iÅŸlemiÅŸtir.

Kitap adı : DARGEÇÄ°T - KERBORAN Tarih - Kültür - CoÄŸrafya - AÅŸiretler - Dinler

Yazar :  HurÅŸit Baran MendeÅŸ

Sayfa sayısı :  752

Kapak :  Lüks karton sıvama kapak

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
2015-03-04, 20:30:36
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri