• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

’ÖCALAN’IN MESAJI ETKİLİ OLDU’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açlık grevlerinin bitmesinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın mesajının etkili olduğunu belirterek, Öcalan’a herhangi bir söz verilmediğini söyledi.
2012-11-20, 09:27:40
Okunma: 1211
0 Yorum
resim

ANKARA - BaÅŸbakan Recep Tayyip ErdoÄŸan, Mısır'dan Ä°stanbul'a dönerken uçakta gündemdeki konulara iliÅŸkin gazetelerin temsilcilerine deÄŸerlendirmelerde bulundu. Mehmet Öcalan'ın Ä°mralı'ya gitmesinin sorulması üzerine ErdoÄŸan, ailenin adaya gidiÅŸinde sorunlar olmadığını; ancak PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın görüÅŸmek istemediÄŸini savunarak, "BaÅŸtan beri bizim ortaya koyduÄŸumuz bazı tespitler vardı. Ama bu tespitlerin yanında arkadaÅŸlarla yaptığımız deÄŸerlendirmeler de söz konusuydu. Biliyorsunuz Ä°mralı, ailesini bile kabul etmiyordu. Ama bu defa ailesini kabul etti. Dolayısıyla Mehmet Öcalan adaya gitti. Açlık grevlerinin bitmesinde Ä°mralı'nın mesajı da etkili oldu. Daha öncesinde gitmesine biz karşı çıkmadık ki! Biz bunu daha önce de söyledik. Avukatların gitmesine sıcak bakmıyorduk; ama ailesi her an gidebilir diye açıklamalar yaptık. 'Hukuki olarak, yasal olarak ailesi her an gidebilir' dedik. Ben, bunu bizzat kamuoyuna söyledim" dedi. ErdoÄŸan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a herhangi bir söz verilmediÄŸini söyleyerek, "Bizim bu konuda hiçbir sözümüz, vesaire yok. Çok açık söyleyeyim, öyle bir ÅŸey yok" dedi.

'Enstrüman' söylemi

Kongrede, 63 maddelik bir program açıkladığını söyleyen ErdoÄŸan, konuÅŸmasının devamında ise AKP hükümeti döneminde Kürtçeye iliÅŸkin önemli adımlar atıldığını savundu. ErdoÄŸan, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile devletin çeÅŸitli görüÅŸmeler yapabileceÄŸini belirterek, "Enstrüman" söylemini yineledi. ErdoÄŸan, "Tabii burada enstrüman olarak genellikle kullanılan neresidir? Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'dır. Onun elemanlarıdır. Onlar görüÅŸme yapabilir. Bunda herhangi bir sakınca görmüyoruz. Çünkü aslolan sorunu çözmektir" dedi. DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri