• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE İŞ YERLERİ DENENTLENDİ

Dargeçit Belediyesi zabıta ekipleri gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.Denetimler sırasında ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekipler, ürünlerin kasa fiyatı ve KDV indirim
2022-03-01, 10:13:55
Okunma: 753
0 Yorum
resim

Zabıta ekipleri ve Tarım ve Orman Ä°lçe MüdürlüÄŸüfahiÅŸ fiyat artışlarına yönelik ilçe genelinde fiyat denetimlerine devam ediyor.  Ekipler,  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereÄŸince, ilçede faaliyet gösteren iÅŸ yerlerinde ve marketlerde, ürünlerin fahiÅŸ fiyattan satılabilmesinin önüne geçebilmek ve vatandaÅŸların maÄŸduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket denetimi gerçekleÅŸtirdi. Market raflarındaki ürünleri inceleyen ekipler, tüm reyonları gezerek, lokanta ve ÅŸarküteri reyonlarında ürünlerin son kullanım tarihlerini tek tek inceledi. Ekipler, denetimlerde son kullanma tarihi geçen ürünlerin, fahiÅŸ fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatı arasında fark bulunan iÅŸletmelere gerekli uyarılarda bulundu.

Zabıta ekiplerinin gerçekleÅŸtirdiÄŸi denetimler hakkında açıklama yapan Dargeçit Belediye BaÅŸkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, “Belediye olarak halkımızın saÄŸlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzlukların takipçisi olacağız. Zabıta ekiplerimizce kontrollerimiz aralıksız devam edecektir. Halk saÄŸlığı bizim için birinci sırada gelmektedir.Zabıta ekiplerimizce Ä°lçemizde faaliyet gösteren marketlerde özellikle gıda ürünlerine yönelik yapılan etiket ve fahiÅŸ fiyat uygulamasıyla alakalı denetimlerimiz devam edecek.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri