• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde Dargeçit ilçesinde mağdur olan ailelere alışveriş kartı dağıtıldı.
2016-04-11, 08:05:42
Okunma: 831
0 Yorum
resim

Dargeçit Ä°lçe MüftülüÄŸü sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüÄŸü günlerde maÄŸdur olan ailelere bin 600 alışveriÅŸ kartı dağıttı. Dargeçit Ä°lçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dargeçit’te sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüÄŸü günlerde vatandaÅŸların maÄŸdur olduÄŸunu ve yaÅŸanan olaylardan dolayı bazı vatandaÅŸların evini yurdunu, köyünü ilçesini terk etmek zorunda kalkıp ilçeye yerleÅŸtiÄŸini belirtti. Müftü Yılmaz, Dargeçit’te sokaÄŸa çıkma yasağının sürdüÄŸü günlerde maÄŸdur olan ailelere, çevre il ve ilçelerden Dargeçit'e yerleÅŸen maÄŸdur olan bin aileye daha önce Türkiye Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından baÅŸlatılan "Åžimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında gönderilen gıda kolileri ve battaniye yardımında bulunulduÄŸunu söyledi. 

ALIÅžVERÄ°Åž KARTLARI DAÄžITILIYOR
Kampanyanın ikinci bölümünde de alışveriÅŸ kartı yardımı yapıldığını belirten Yılmaz, "Her bir kartta 25 lira deÄŸerinde olmak üzere bin 600 alışveriÅŸ kartı bazı ailelere dağıtık. Geri kalan kartları da görevli arkadaÅŸlarımız vasıtasıyla önümüzdeki günlerde diÄŸer maÄŸdur ailelere dağıtılacaktır" diye konuÅŸtu.

HER GÜN SICAK EKMEK DAÄžITILIYOR
MaÄŸdur ailelere her gün sıcak ekmek dağıtımı için çalışmaların baÅŸladığını aktaran Yılmaz, "Her gün sıcak ekmek dağıtma projemize baÅŸladık. Sıcak ekmek dağıtım projemiz bir ay boyunca devam edecek. Åžimdiye kadar 600 aileye her gün sıcak ekmek dağıtımını gerçekleÅŸtirdik” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Amaçlarının maÄŸdur ailelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmak olduÄŸunu ifade eden Yılmaz, ilerleyen günlerde yeni projelerle yardımların devam edileceÄŸini söyledi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri