• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE KUR’AN-I KERİM DİNLETİSİ

Dargeçit’te, Anadolu İmam Hatip Liseleri’nin erkek öğrencileri arasında düzenlenen’ Genç Sadâ’ Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın il finali sonuçlandı.
2016-04-01, 11:18:54
Okunma: 1333
0 Yorum
resim

Genç Sadâ’  Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın Mardin Ä°l Finali Dargeçit’te ilk kez gerçekleÅŸtirildi. Mardin ve Ä°lçelerinde toplam 11 okulun katıldığı yarışma Dargeçit Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi koordinatörlüÄŸünde yapıldı.

Vatan Ä°lkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya; Dargeçit Kaymakamı Mehmet YaÅŸar YeÅŸiltaÅŸ, Mardin Ä°l Milli EÄŸitim Müdürü Yakup Sarı, Mardin Meteoroloji Ä°l Müdürü, Dargeçit Adliye Hakimi Orhan TuÄŸrul, Din ÖÄŸretiminden Sorumlu Mardin Ä°l Milli EÄŸitim Åžube Müdürü Abdurrahim Omuk, Dargeçit Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürü Cengiz Kılıç, Dargeçit Ä°lçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz, Ä°dare amirleri, öÄŸretmenler ve öÄŸrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuÅŸmasını yapan Dargeçit Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi Müdürü Ä°lyas Kaya, Kur’an’ın hayatımızdaki önemine deÄŸinerek, bu tür etkinliklerin ve Kur’an’a dönük bireysel ve kurumsal çalışmaların insanlığın huzur ve saadeti adına elzem olduÄŸunu söyledi.

Programda konuÅŸan Dargeçit Ä°lçe Kaymakamı Mehmet YaÅŸar YeÅŸiltaÅŸ’ın açılış ve selamlama konuÅŸmasıyla baÅŸladı. Yarışmacılara baÅŸarılar dileyerek konuÅŸmasına baÅŸlayan YeÅŸiltaÅŸ, bu tür etkinliklere ve gençliÄŸimizin nitelikli, donanımlı ve manevi deÄŸerlerini kuÅŸanmış bir eÄŸitim modeline ihtiyaç duyulduÄŸunu; bugün bu tür ihtiyacı daha iyi gözlemleyebildiklerini, Kur’an-ı Kerim  ve onun takipçisi Hz. Peygamber’in izinin sürülmesi halinde bu tür problemlerin ortadan kalkacağını ifade etti.

KonuÅŸmaların ardından Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasına geçildi. Okudukları güzel Kur’an tilavetleriyle yarışan Anadolu  Ä°mam Hatipli öÄŸrenciler, dinleyenlere Kur'an ziyafeti sundu. Dereceye girenler, jüri üyelerinin verdiÄŸi oylarla belirlendi.

Kur’an-ı Kerim kıraati ağırlıklı içeriÄŸiyle Dargeçit’te bir ilke sahne olan yarışma, izleyicilerin yoÄŸun katılım saÄŸlayarak beÄŸenisini topladı.

Yarışma sonunda Derik Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi öÄŸrencisi Muhammed Åžeyhmus Direkçi birinci, Kızıltepe Süleyman Solhan Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi öÄŸrencisi Nurullah Alkan ikinci ve Mazıdağı Anadolu Ä°mam Hatip Lisesi öÄŸrencisi Fethullah Eye üçüncü oldu.

Dargeçit Ä°mam Hatip Okulları Ä°lahi korosunun seslendirdiÄŸi eserlerle renklendirilen program, dereceye giren öÄŸrenci ve okulların hediye ve baÅŸarı belgelerinin takdimiyle son buldu.

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri