• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT’TE BASIN AÇIKLAMASI

Dargeçit ilçesinde sokağa çıkma yasakları DBP ve HDP öncülüğünde yapılan basın açıklaması ile protesto edildi.
2015-11-16, 13:59:02
Okunma: 978
0 Yorum
resim

 

Dargeçit ilçe örgütü binası önünde yapılan basın açıklamasına; Ä°lçe ve Meya-Der yöneticileri, Barış anneleri ve kurum temsilcileri katıldı. Grup adına basın metnini DBP Ä°lçe EÅŸbaÅŸkanı Hatice Gevcan okudu.

Basın açıklamasında DBP ilçe EÅŸbaÅŸkanı Hatice Gevcan, Kürt Halkın Barış, Çözüm ve Demokrasi taleplerine karşı AKP’nin BaÅŸlatmış olduÄŸu savaÅŸ konsepti ve siyasi soykırım operasyonları aralıksız devam ettiÄŸine dikkat çekti.
AKP’yi buradan bir kez daha uyardıklarını belirten Gevcan, ‘’ GirdiÄŸiniz yol yol deÄŸildir. Åžuan izlenen politika kaos ortamının zeminin hazırlamaktan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir. Daha önce defalarca uygulanan yöntemlerle farklı sonuçlar almak mümkün deÄŸildir. Kalıcı bir Barış ortamı için Sayın Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalı ve çözüm süreci kaldığı yerden devam etmelidir. Bu ülkenin savaÅŸ ortamına sokulmaktan çok, yurttaÅŸlarının ihtiyaçlarını, Barış ve özgürlüklerini dikkate alacak yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. savaÅŸ yöntemleri topluma daha çok kan, gözyaşı ve analara acı getirecektir. Bu politikaların son bulması için toplumun tüm kesimleri sesini yükseltmeli, Silvan’a, Cizre’ye , Nusaybin’e ve Sur ilçelerine ses vermelidir. Nusaybin’de sokaÄŸa çıkma yasağı hala devam etmektedir. Devlet, Halkın en doÄŸal hakkı olan yaÅŸam hakkını ihlal etmektedir. Bu yasaklarla her gün sivil insanlarımız katledilmektedir. Fazla ölümler yaÅŸanmadan Nusaybin’deki yasak kalkmalıdır. Bizlerde AKP´nin bu baskıcı, katliamcı ve kirli politikalarına karşı tüm Dargeçit halkı Kürdistan ve Türkiye’de yaÅŸanan vahÅŸete karşı sessiz kalmamalıdır. Ve Paris’te yaÅŸanan katliamı ÅŸiddetle kınıyoruz’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Dargeçit ilçe örgütü binası önünde Protesto eylemi için toplanan grup ‘’ Bijî Berxwedana Farqine ‘’, ‘‘Bijî Berxwedana Cizire’’, ‘‘Bijî Berxwedana Nisebîne’’ ve Bijî Berxwedana Kerboran’’ sloganları atarak olaysız bir ÅŸekilde dağıldı.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri