• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT SANIKLARI SALONDA DEĞİL ’UZAKTAN’ DİNLENECEK

Dargeçit’te yedi köylü ve bir uzman çavuşun öldürülüp kuyulara atılmasına ilişkin davanın sanıklarını mahkemeye gelmeden ’uzaktan’ dinlenmesine karar verildi. Mahkemeye gelen tek sanığa da, "Bir daha gelmene
2015-10-02, 11:57:10
Okunma: 775
0 Yorum
resim

Dargeçit'te 1995 yılında yedi köylü ve bir uzman çavuÅŸun öldürülüp kuyulara atılmasına ve kaybedilmesine iliÅŸkin davanın ilk duruÅŸması dün görüldü. Ä°lk duruÅŸmaya beÅŸ sandıktan sadece biri katıldı. O da, " CHP'li olduÄŸu için" hedef seçildiÄŸini iddia etti. Davaya katılmayan dört sanığın ise salonda deÄŸil bulundukları yerden ve görüntülü yolla dinlenmesine karar verildi. Gelen tek sanığın da duruÅŸmalara katılmasına gerek olmadığına karar verildi.

Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün ilk duruÅŸması görülen Dargeçit Davası'na sanıklardan sadece eski Mardin Jandarma Komando Tabur Komutanı emekli Albay HurÅŸit Ä°mren katıldı. Ä°mren, yedi köylünün gözaltına alınıp kaybedildiÄŸi tarihte komando taburunun komutanı olduÄŸunu söyledi. 
Dargeçit'te iki öÄŸretmen ve bir müteahhitin PKK tarafından öldürülmesi üzerine operasyon yaptıklarını söyledi. Ancak Ä°mren, Uzman ÇavuÅŸ Bilal Batırır'ın kaybedildiÄŸi 8 Mart 1996 tarihinde Diyarbakır'da olduÄŸunu belirtti. 
Görevli olduÄŸu tarihte PKK'ya karşı yoÄŸun mücadele verdiÄŸini anlatan Ä°mren, bu nedenle hedef seçildiÄŸini ve komplo kurularak bu davaya dahil edildiÄŸini iddia etti. Ä°mren, "PKK 1984-1999 yılları arasında bölgede görev yapan silahlı kuvvetler mensuplarını suçlamak suretiyle Cenevre SavaÅŸdışı Suçlar SözleÅŸmesi uyarınca siyasi ödünler elde etmek istemektedir" dedi. 

'KUYULARDAN HABERÄ°M YOK'

Hiçbir yasadışı eyleme ve cinayete karışmadığını savunan Ä°mren, içinden kemiklerin çıktığı kuyulardan da haberdar olmadığını iddia etti. 
Emekli Albay Ä°mren, soruÅŸturmanın baÅŸladığı 2011 yılında CHP'den bir ilçede belediye baÅŸkanlığı yaptığını, ikinci kez aday olduÄŸu 2014 yılında ise bu iddialar nedeniyle belediye baÅŸkanlığının engellendiÄŸini ileri sürdü. Ä°mren baÅŸkan adaylığının CHP parti meclisinde onaylanmasına raÄŸmen, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun giriÅŸimiyle iptal edildiÄŸini iddia etti. 
DuruÅŸma sonunda Adıyaman 1. Ceza Mahkemesi 5 sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu. Ä°lk duruÅŸmaya katılmayan aralarında eski GümüÅŸlük Belediye BaÅŸkanı Mehmet Tire'nin de olduÄŸu 4 sanığın sesli ve görüntülü bilgi iÅŸlem sistemi (SEGBÄ°S) üzerinden bulundukları yerden ifadelerinin alınmasına karar verildi. Almanya'da yaÅŸayan sanık Bahattin Ergel'in ifadesinin bu ülkede alınmasına karar verildi. Ä°lk duruÅŸmada dinlenen HurÅŸit Ä°mren'in ise sonraki duruÅŸmalara katılmasına gerek olmadığı kaydedildi. Bir sonraki duruÅŸma ise 29 Aralık 2015'e bırakıldı. 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri