• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

ÅžEHÄ°T POLÄ°SÄ°N VASÄ°YETÄ°

Mardin Dargeçit’te zırhlı araca yapılan saldırı sonucu şehit olan polis memuru Akif Hatunoğlu’nun cebinden vasiyeti çıktı. Şehit polisin vasiyetinde "Eğer bir gün yaban ellerde şehit düşersem hiçbir hükümet temsil
2015-09-04, 11:09:52
Okunma: 1068
0 Yorum
resim

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK ’lıların yola döÅŸedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu Dargeçit Ä°lçe Emniyet Amiri Ä°brahim Halil Aksoy, polis memurları Akif HatunoÄŸlu, Mehmet Hüseyin Balta  ve Ahmet Akalın ÅŸehit oldu. Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre Åžehit Polis Memuru Akif HatunoÄŸlu’nun cebinden vasiyeti çıktı. HatunoÄŸlu, Tekir yaylasındaki baba evinin bahçesine gömülmeyi istediÄŸi vasiyetinde hükümetten kimsenin cenaze törenine katılmadığı yazıyordu. 

ACI VASÄ°YET: GELMESÄ°NLER
Åžehit Akif HatunoÄŸlu’nun inÅŸaatlarda sıvacılık yapan babası Hasan ile annesi Sebiha HatunoÄŸlu ise acı haberi yaylada aldı.Adana’nın Sarıçam ilçesi Esentepe Mahallesi’ndeki tek katlı evde oturan HatunoÄŸlu Ailesi’nin Pozantı ilçesinin Tekir Yaylası’nda oldukları belirtildi. Sebiha adında 1.5 yaşında bir kızı bulunan ve eÅŸi Semra HatunoÄŸlu ikinci çocuÄŸuna hamile olan polis Akif HatunoÄŸlu’nun cebinden vasiyeti çıktı. HatunoÄŸlu, Tekir yaylasındaki baba evinin bahçesine gömülmeyi istediÄŸi vasiyetinde, “EÄŸer bir gün yaban ellerde ÅŸehit düÅŸersem hiçbir hükümet temsilcisi gelmesin cenazeme (Vali, milletvekili, bakan, baÅŸbakan, cumhurbaÅŸkanı vs.) Neden diye sormayın…. Çünkü onlar uyuduÄŸu için bunca ÅŸehitler verildi” demiÅŸ. Ancak bu yazının ÅŸehit HatunoÄŸlu’nun vasiyeti olup olmadığı kesinlik kazanmadı. Mardin’deki yetkililer ÅŸehit polisin eÅŸyası arasında sözkonusu bilgisayar çıktısının olmadığını belirtirken, babası ve eÅŸi de vasiyetten haberdar olmadıklarını söyledi. HatunoÄŸlu’nun cenazesi bugün Buruk Mezarlığı’ndaki polis ÅŸehitliÄŸinde topraÄŸa verilecek.

 

Ä°STANBUL'DA SALDIRIDAN SON ANDA KURTULMUÅž

Åžehit olan polis Akif HatunoÄŸlu 3 yıl önce Ä°stanbul’da saldırıdan son anda kurtulmuÅŸtu. HatunoÄŸlu’nun GaziosmanpaÅŸa’da yemek yerken DHKP-C tarafından ÅŸehit edilen Zekeriya Yurdakul’un ekip arkadaşı olduÄŸu, olay sırasında niÅŸanlısını görmek için hastaneye girdiÄŸi ve saldırıyı kıl payı atlattığı belirlenmiÅŸti. Åžehit HatunoÄŸlu’nun polislerin ÅŸehit edilmesine tepki olarak, siyah zemin üzerine, “Sessiz olun, polisler ÅŸehit oluyor; vicdanı olmayanlar... Huzur içinde uyumaya devam edin, siz bilmezsiniz ama bizler, sizin için ÅŸehit olmaya devam ederiz” mesajı yazdığı belirlerdi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri