• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te, AKP’nin savaş politikasına tepki

HDP-DBP ilçe örgütü tarafından , Medya Savunma Alanları’na yönelik süren hava saldırıları ile siyasi soykırım operasyonları düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.
2015-07-31, 13:48:43
Okunma: 1030
0 Yorum
resim

Mardin’in Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde, HDP-DBP ilçe teÅŸkilatı öncülüÄŸünde düzenlenen basın açıklaması ile Geçici AKP Hükümetin sarıldığı savaÅŸ politikaları doÄŸrultusunda Medya Savunma Alanları'na yönelik TSK'ye ait savaÅŸ uçaklarıyla yapılan bombardıman ile Türkiye ve Kürdistan kentlerinde devam eden siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Açıklamaya kurum temsilcilerin yanı sıra çok sayıda yurttaÅŸ katıldı. Grup adına konuÅŸan DBP yönetici Garibe Gezer, AKP’nin seçim çalışmalarından bu yana hep saldırgan ve savaÅŸ dilini kullandığını belirterek çözüm sürecini ilerleteceÄŸine tam tersi süreç adı altında kirli bir savaÅŸ politikası yürüttüÄŸüne dikkat çekti, Gezer, ‘’ AKP’nin tek başına iktidar olmadığı hırsı ile Türkiye halklarını dönüÅŸü olmayan bir savaÅŸ ve kaos ortamına sürüklemektedir. Gözaltı ve tutuklama ile barış gelseydi 90’lı yıllarda baÅŸarılı olacaktır. Savaşın önüne geçecek zaman ve gücümüz vardır. Gelin birlikte barışı inÅŸa edelim. Bir partinin veya kiÅŸinin çıkarı ve koltuk sevdası uÄŸruna genç evlatlarımızın ölmesine dur diyelim. Kalıcı barış ortamı için Sayın Abdullah Öcalan ile müzakere etmekten geçer. Askıya alınan barış sürecinin devam edinceye kadar her akÅŸam tencere-tava ve ışık söndürme eylemini baÅŸlatıyoruz’’ diye konuÅŸtu.

yapılan siyasi soykırım ve bombardımanları kınayan HDP ilçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan ise, biran önce devlette aklına başına alarak çözüm ve barış için adım atması gerektiÄŸini dile getirdi.Turan, ‘’ Kürt halkı Barışa da , savaÅŸa da ve direniÅŸe de her zaman hazırdır. Ama ilk amacımız barıştır. Çözüm sürecin tekrar baÅŸlayıp halklarımızın huzurlu bir ortamda yaÅŸama dileÄŸidir’’ dedi.

protesto eylemi, '' size savaş yaptırmayacağız'' sloganı ile sona erdi.

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri