• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te 58 köyün ismi özgürleştirildi

MARDİN ( DİHA) - Dargeçit Belediye Meclisi, çok dilli hizmet doğrultusunda 58 köye üzerinde eski isimleri ile Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice olarak isimlerin yazılı olduğu tabela astı.
2015-06-01, 16:29:28
Okunma: 7816
0 Yorum
resim
Dargeçit Belediye Meclisi, eski köy isimlerinin iade edilmesi yönünde aldığı karar doÄŸrultusunda 58 köy için tabela hazırlayarak köy giriÅŸlerine yerleÅŸtirdi. Üzerinde eski isimleri ile birlikte Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice isimlerin yazılı olduÄŸu tabelaların dikilmesi çalışmasına Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, HDP seçim koordinasyonu ve meclis üyeleri katılırken, çalışma sırasında zırhlı araçlarla gelen jandarma ekipleri, "Resmi evraklarınız var mı?" ÅŸeklinde soru yöneltti. Askerlere, belediye yönetiminin, tabelaları dikme yetkilerinin olduÄŸunu belirtmesi üzerine ayrıldı. Çalışmaya iliÅŸkin konuÅŸan Belediye EÅŸ BaÅŸkanı Zeynep Sipçik, eski yerleÅŸim yerlerinin isimlerinin iade edilmesine dönük alınan kararın hayata geçirilmesinin heyecanını yaÅŸadıklarını belirtti. Sipçik, yıllarca Kürt halkı üzerinde kirli politikalar oynanıldığına dikkat çekerek bunlardan birisi de Kürt halkına asimilasyon politikası olduÄŸunu söyledi. Asimilasyon ile halkın dilini unutmasını istenildiÄŸinin altını çizen Sipçik, Dilin unutulması demek hem kültürünü hem de tarihini unutması demektir.
Dargeçit Belediyesi olarak asimilasyonlara karşı olduklarını dile getiren sipçik, ‘’farklı kimliklerdeki yurttaÅŸlarımız Kürtçe , Arapça, Süryanice , Türkçe fark etmez herkesin kendi kimliÄŸi ve dilini kullanarak yaÅŸamını devam etmelidir. Bu ilk çalışmamızdır. farklı alanlarda çok dilli esaslı hizmetlerimiz sürecek. Buradan çok dilli tabelaların yaÅŸama alanına girmesi ile Dargeçit halkımıza hayırlı olsun ‘’ diyerek konuÅŸmasını bitirdi.
Böylece Dargeçit Belediyesi tarafından 58 Mahalleye çok dilli tabelalar dikildi.
Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri