• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Dargeçit’te Çiçek Kadın Merkezi açıldı

MÊRDÎN - Dargeçit’te kadınlara sosyal ve hukuki destek vermek için kurulan Çiçek Kadın Merkezi’nin açılışı gerçekleşti.
2015-05-31, 14:52:46
Okunma: 1447
0 Yorum
resim
Mardin'in Dargeçit (Kerboran) ilçesinde kadınlara yönelik sosyal ve hukuki destek vermek için kurulan Çiçek Kadın Merkezi açılışı yapıldı. Dargeçit Belediyesi tarafından yapılan merkezin açılışına HDP Milletvekili Adayı Enise Güneyli, Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, Barış Anneleri Meclisi ile MEYA-DER temsilcileri katıldı. Kadınlar, HDP seçim bürosu önünde "Rosa'dan Sakine'ye, Arin'den Kader'e, Konca'dan Özgecan'a mücadelemiz devam edecek" pankartı ile bir araya gelerek erbaneler eÅŸliÄŸinde Çiçek Kadın Merkezi'ne yürüdü. YürüyüÅŸte "Jîn jiyan azadi", "Biji Serok Apo" ve "Biji Berxwedana YPJ" sloganları atıldı. Merkezin açılış kurdelesini Zeynep Sipçik, Enise Güneyli ve Barış Anneleri birlikte kesti.
Kadınlara hitap eden Enise Güneyli, toplumun özgürleÅŸmesi için öncelikle kadının özgürleÅŸmesi gerektiÄŸini vurgulayarak, "Kadın devriminin öncülüÄŸünü yapan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a teÅŸekkür ediyoruz" dedi. Çiçek Kadın Merkezi'nin ilçede bir ilk olduÄŸunu kaydeden Enise, "Kadının örgütlü ve bilinçli olması gereklidir. Kobanê'de var olan örgütlü güç çetecileri yendi. Kobane'deki kadın ruhunu burada yaÅŸatmalıyız. 7 Haziran'da da örgütlü gücümüzle barajları yıkıp kadınları Meclis'e taşıyacağız" dedi.
Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik ise Çiçek Kadın Merkezi'nin kolay ÅŸartlarda açılmadığına dikkat çekerek, merkezin adını verdikleri PKK'li Çiçek'in hayatından bir kesit anlattı. Zeynep, "Merkezimize güçlü bir savaÅŸçı olan Çiçek'in adını verdik. Bu çok önemli bir isim. Siz benden daha iyi biliyorsunuz ve Çiçek'i birçoÄŸunuz hatırlıyorsunuzdur. Çiçek bundan 20 yıl önce düÅŸmanın eline düÅŸmemek için kendini kent merkezinde imha etmiÅŸti. Bizler bu merkezde Çiçek'in adını yaÅŸatarak onun gibi güçlü kadınlar yetiÅŸtirmeye çalışacağız" dedi. KonuÅŸmaların ardından kadınlar yerel gruplar eÅŸliÄŸinde halay çekti.
Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri