• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Kerboran’da , HDP seçim şöleni düzenledi

MARDİN ( DİHA)- Dargeçit’te, HDP seçim komisyonu tarafından ilçe otogarında şölen düzenlendi.
2015-05-27, 19:41:20
Okunma: 1139
0 Yorum
resim
Mardin Dargeçit ( Kerboran ) ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında, HDP seçim komisyonu tarafından ilçe otogarında ÅŸölen düzenlendi. Åžölen etkinliÄŸine HDP Mardin Milletvekili adayı Prof. Dr. Mithat Sancar , Dargeçit Belediye EÅŸbaÅŸkanı Zeynep Sipçik, DBP-HDP yöneticileri, barış Anneleri, KJA üyeleri ve yüzlerce yurttaÅŸ katıldı. Yüzlerce araç ve motosikletle Sümer durağın giriÅŸinde karşılandı. Konvoy ile ilçe merkezi turlandı. Åžölen alanına ‘’ Müzakere barış sürecinde sayın Öcalan üstüne düÅŸeni yaptı. Top Hükümette savaÅŸ mı ? , barış mı!’’ yazılı pankart ile PKK Lideri Abdullah Öcalan, yaÅŸamını yitiren Dargeçitli YPG ve YPJ ve Kobanê olaylarında yaÅŸamını yitiren 3 yurttaşın posterleri asıldı. 1 dakikalık saygı duruÅŸu ardında HDP ilçe EÅŸbaÅŸkanı Yasin Turan, Bu alanları dolduran halkımıza layık olmak için seçim komisyondaki arkadaÅŸlarımızla büyük bir hızla çalışmaların devam ettiÄŸini söyledi. Turan, Bu seçimde Mardin ilçeleri arasında Dargeçit % 91 alarak AKP’yi baraj altında bırakacaktır. kürt halkının uyandığı belirterek , korucuların bile artık APO’cu olduÄŸunu ifade etti.
Kitle sık sık ‘’ Bizler HDP , Bizler Meclise’’ ,’’ Åžehid namirin’’ ve ‘’ Biji Serok Apo’’ sloganlarını attı.
‘ Biz , insanlık dersi vermek için yola çıktık’
Daha sonra etkinliÄŸine HDP Mardin Milletvekili adayı Prof. Dr. Mithat Sancar ise, Ey güzel insanlarımız bu topraklar çok bedel ödediÄŸine dikkat çekerek, en çok bedel ödeyen ÅŸehirlerden birisi de Dargeçit olduÄŸuna iÅŸaret etti. Sancar, Biz insanlık dersi vermek için yola çıktık. Etrafımızda bizi bölmek, parçalamak isteyen ülkeler var. Birbirimize düÅŸürmek isteyen çok güç var. Bizim de bu güçlere karşı birliÄŸimizi saÄŸlam tutmalıyız. HDP Türkiye ve OrtadoÄŸu’da halkların kardeÅŸliÄŸi ile özgürlüÄŸü ve eÅŸitliÄŸe yürümenin adıdır. Bütün halklara özellikle Kürtlere özgürlük için yola çıktık. BaÅŸbakan DavutoÄŸlu’nun bugünkü konuÅŸmasında HDP Kürtlerin partisi deÄŸil, Kürtlerin partisi AKP diyor. HDP tüm halkların temsilcisidir. Madem Kürtlerin partisiydin Kobanê’de savaÅŸan kürt kardeÅŸlerine neden yardım etmedin. Ä°ÅŸid çeteleri vahÅŸi saldırırken , destek veren denin ÅŸefin ErdoÄŸan deÄŸilmiydi. Kürtlerin katledilmesinden Kobane düÅŸtü düÅŸecek ve sevinçten halaya duracak olan ErdoÄŸan mı Kürtlerin partisi. Bu halkın partisi bellidir. On yıllardır bedel ödeyen , onların cesareti ve mücadelesi üzerine kurulmuÅŸ bu siyasi irade Kürdistan ve Türklerin temsili olduÄŸunu söyledi.
‘Bir halkı aÅŸağılayan kimse , hiçbir halkı sevemez’
DavotoÄŸlu’nun bugün meydanlarda Ermenileri aÅŸağılayarak yuhalatmasını hatırlatan Sancar, bir halkı aÅŸağılayan kimse , hiçbir halkı sevemez. Bir halkı aÅŸağılayan tüm halkları da aÅŸağılayacağını belirtti. Sancar,’’ halklar eÅŸittir, halklar kardeÅŸdir. Halkların özgürlüÄŸü bizim namus borcumuzdur . DavutoÄŸlu sen halkları deÄŸil, devleti temsil ediyorsun. Sen halkı deÄŸil iktidarı seviyorsun. EÄŸer iktidarı bu kadar sevmeseydin, senin patronun sana kızdığında istifanı verip hocalığına seve seve devam ederdin. DavutoÄŸlu’ya , Ä°ktidara köle olarak yola çıktın. Meydanlar iktidar halka sorarak çözüm sürecine evet mi diye. Biz de evet diyoruz. Bu çözüm sürecin Mimarı sayın Öcalan’dır. Bu süreç sadece Hükümete kalmış olsaydı çoktan bozulmuÅŸtu. Bugün Türkiye halkları barışa umutla sarılıyorsa bunu sayın Öcalan’a borçluyuz. 7 Haziran da birbirimize destek olalım. Tüm Türkiye nasıl birlik olduÄŸumuzu görsünler. Bu topraklara barış ve demokrasi ancak sizin desteÄŸiniz ve bizim mücadelemizle gelecektir’’ ÅŸeklinde konuÅŸtu.
AKP Belediye Meclis üyeliÄŸinde Ä°stifa ederek HDP’ye geçen Ahmet Aslan’a partililer tarafından DBP rozeti takıldı.
Åžölen, Koma Ferhat, ayçan ve MKM sanatçıların ezgileri eÅŸliÄŸinde çekilen halaylarla devam ediyor.
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri