• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DERİK ASLİYE CEZA MAHKEMESİ DARGEÇİT BELEDİYE EŞ BAŞKANI ZEYNEP SİPÇİK’E DAVA AÇTI.

Belediye Eş Başkanı Zeynep Sipçik ve beraberindeki 7 kişi hakkında Derik Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açılan davada her birine 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
2015-01-26, 13:45:56
Okunma: 1931
0 Yorum
resim

Cezanın onaylanması durumunda kiÅŸiler tüm haklarından mahrum bırakılacak. Dargeçit Belediyesi EÅŸ BaÅŸkanı Zeynep Sipçik, devletin son dönemlerde DBP'nin belediye eÅŸ baÅŸkanlarına yönelik yıldırma politikalarının olduÄŸuna dikkat çekerek, bu tür oyunlara gelmeyeceklerini söyledi.

Halka demokratik bir ÅŸekilde bildiri dağıttıklarını söyleyen eÅŸ baÅŸkanımız "2012 yılında Diyarbakır'da yapılması beklenen miting için Derik'te bildiri dağıtıyorduk. Birden polisler tarafından yolumuz kesildi ve neye uÄŸradığımızı ÅŸaşırdık. Panzerlerin içine atılıp karakola götürüldük. Ä°fadelerimiz alındıktan sonra serbest bırakılmıştık ve davanın kapandığını düÅŸünüyorduk. Yaklaşık 3 yıl aradan sonra 21 Ocak günü arkadaÅŸların beni aramasıyla bana bir yıl 6 ay hapis cezasının geldiÄŸini öÄŸrendim. Cezanın onaylanma durumunda bütün haklardan mahrum bırakılacağımız gerçeÄŸi ortaya çıktı. Bu haklar arasında seçme ve seçilme haklarımızdan, devletin resmi kurumlarında çalışamayacağımız ve kooperatif dahi kuramayacağımız söylendi. Bunun yanında sadece ceza alan kiÅŸiler deÄŸil, aynı zamanda ceza alan kiÅŸilerin aileleri de aynı ÅŸekilde haklarından mahrum bırakılacak" dedi.

 

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri