• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

EŞBAŞKANLAR ENGELLİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Dargeçit Belediye Eşbaşkanları Zeynep Sipçik ve Sinan Akan, 3 Aralık Dünya engelliler günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
2014-12-03, 10:55:35
Okunma: 498
0 Yorum
resim
. Yayınladığı mesajda EÅŸbaÅŸkanlar Sipçik ve Akan, “Engelli insanların, insanlık adına seslendirdikleri tüm taleplerin toplumları daha ileriye, daha çaÄŸdaÅŸ ve uygar bir dünyaya taşıma gücünü taşıdığına inanıyoruz” dedi.
 
Toplumda engelli insanların yaÅŸadığı sorunlara dikkat çekmek, toplumun engelli insanların yaÅŸadığı sıkıntılar konusunda duyarlı hale getirmek amacıyla her yıl 3 Aralık tarihinde tüm dünyada engelliler için çeÅŸitli etkinliklerin düzenlendiÄŸinin belirtildiÄŸi mesajda EÅŸ baÅŸkanlar, Sipçik ve Akan “Bugün yeryüzünde yüz milyonlarca engelli insan yaÅŸamlarını çok güç ÅŸartlar altında sürdürüyor.
 
Dünyanın her yerinde yüz milyonlarca insan her gün toplumun ve hayatın önlerine çıkardığı güçlüklerle boÄŸuÅŸuyor. Bugün dünyada yüz milyonlarca insanın beklentisi, toplum ve yasaların, kurum ve devletlerin önlerine çıkardığı engellerin kaldırılmasıdır. Her insanın engelli adayı olduÄŸu bir dünyada bu beklenti aynı zamanda dünya insanlığının tümünü ilgilendiren vicdani ve evrensel bir beklentidir. Uluslararası kuruluÅŸlardan, devletlere ve yerel kurumlara kadar gözetilmesi ve uygulanması gerekliliÄŸi tartışılmaz bir beklenti.
 
Dargeçit Belediyesi olarak sadece kentimizde yaÅŸayan engelli yurttaÅŸlarımızın deÄŸil dünyadaki tüm engelli insanların, insanlık adına seslendirdikleri tüm taleplerin toplumları daha ileriye, daha çaÄŸdaÅŸ ve uygar bir dünyaya taşıma gücünü taşıdığına inanıyoruz. Dargeçit Belediyesi olarak engelsiz bir yaÅŸam imkanı yaratmak için tüm imkanlarımızı kullanmaktan hiçbir zaman imtina etmeyeceÄŸimizi belirtmek istiyoruz. Bu duygu ve düÅŸüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyoruz” dediler.
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri