• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Arınç: Tek şartımız var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde gerekli adımların atılması için kamu düzeninin sağlanmasının şart olduğunu söyledi.
2014-10-28, 07:24:23
Okunma: 562
0 Yorum
resim

BaÅŸbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekilde:

"Terör ve ÅŸiddetin azına da çoÄŸuna da tahammülümüz yok. Her ÅŸeyin önünde gelen, insanlarımızın huzur içinde yaÅŸaması ve asayiÅŸi bozacak hiçbir olaya izin ve imkan verilmemesidir.Çözüm süreci var diye bunları haklı göstermeye çalışan kimseyi dinlemeyiz. Türkiye'de can ve mal emniyeti olmayacaksa hiçbir ÅŸeyi tartışmayız.

Bu ülkede kimse ÅŸiddet olayları karşısında maÄŸdur olmayacaktır. Çözüm süreci çok önemlidir, hükümetimiz 2 yıldır yol haritası içinde çalışmaktadır.

O iÅŸ baÅŸka iÅŸ, kamu düzeni içinde insanların huzurlu yaÅŸaması ayrı bir iÅŸ. Çözüm süreci siyasi bir konudur.

Onu mümkün olduÄŸu kadar hükümet, kanunlara yasal çerçeveye oturtarak götürmeye çalışıyor.

Ama bunun karşılığı olarak ÅŸiddet olaylarını hiçbir zaman anlayışla karşılamayız. Tek maddemiz budur; kamu düzeni tesis edilecek. Daha sonra çözüm sürecinde adımlar daha süratle atılacaktır.

Sayın BaÅŸbakanımızın imzasıyla bir genelgeyle acil durumlarda koordinasyonu teÅŸkil etmek üzere BaÅŸbakanlıkta bir birim oluÅŸturduk.

BaÅŸbakanlık Koordinasyon Merkezi, BaÅŸbakanımızın talimatıyla faaliyete geçecek, acil duruma neden olan geliÅŸme ortadan kalkınca da faaliyetlere son verecek."

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri