• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

DARGEÇİT HALKINDAN, KOMANEYE YARDIM

IŞİD çeteleri saldırısı altında bulunan Kobanî’ye destek amacıyla Mardin Dargeçit’te toplanan 3 ton gıda maddesi ve giyim malzemeleri, Kobanê’ye ulaştırılmak üzere Urfa Suruç’a gönderildi.
2014-10-24, 20:43:05
Okunma: 702
0 Yorum
resim


Mardin Dargeçit'te bazı gönüllüler tarafından IŞİD çetelerinin saldırısı altında bulunan Kobanê halkı ile dayanışmak üzere baÅŸlatılan yardım kampanyası kapsamında 2 ton gıda maddesi ve giyim malzemeleri toplandı. Toplanan yardımlar bir TIR'a yüklenerek Kobanê Kantonu'na ulaÅŸtırılmak üzere Urfa'nın Suruç ilçesine doÄŸru yola çıkarıldı.

Kampanyaya iliÅŸkin konuÅŸan gönüllülerden Ä°mam M. Åžefik Çelebi, saldırılar sürdüÄŸü sürece Dargeçit halkı olarak seferberlik içerisinde olacaklarını ifade etti. Yardım toplamaya devam edeceklerini belirten Çelebi, "Çünkü Rojava hala tehdit altındadır ve IŞİD çeteleri saldırılarına devam etmektedir. Emperyalist ve kapitalist güçler destekli IŞİD çetelerinin saldırıları Kürt halkının direniÅŸi ile baÅŸarısız kılınacaktır. Kürdistan'ın hangi parçasında olursa olsun Kürt ulusuna yönelik her türlü saldırıya karşın birlik ve beraberlik sözünü bir kez daha yineliyor ve Rojava halkını ve gösterdikleri direniÅŸi saygıyla selamlıyoruz" dedi. 

DÄ°HA

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri