• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

pratikleşme aşamasına geldi

Dün İmralı’da Sayın Öcalan’la bir görüşme gerçekleştiren HDP heyeti Öcalan’ın mesajını kamuoyuyla paylaştı.
2014-09-08, 08:36:50
Okunma: 601
0 Yorum
resim

PKK Lideri Abdullah Öcalan HDP Milletvekilleri aracılığıyla yayınladığı mesajında neo-liberal sistemin amansız yok ediciliÄŸi ve çürütücülüÄŸü altında emekleriyle yaÅŸamaya çalışan madenciler, inÅŸaat iÅŸçileri ve mevsimlik tarım emekçilerinin maruz kaldığı iÅŸ cinayetlerini kınayarak, son iÅŸ cinayetinde hayatını kaybeden inÅŸaat emekçilerinin ailelerine baÅŸsaÄŸlığı diledi.

Öcalan, “ÇeÅŸitli sıkıntı, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara raÄŸmen yürüttüÄŸümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleÅŸme aÅŸamasına gelmiÅŸtir” dedi.

Bu safhanın sadece ülkenin deÄŸil, bölgenin kaderini de belirleyeceÄŸini belirten Öcalan, “Özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaÅŸması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir” dedi.

Öcalan, artık somut adımlara büründürülmeyen hiç bir söylemin pratik bir karşılık oluÅŸturmayacağına dikkat çekti.

Öcalan, meseleyi bu ciddiyet ve sorumlulukla ele almaya çalışan bütün aydın, akademisyen ve politikacıları yakından izlediÄŸini ve böylesi büyük bir meselede daha geniÅŸ kesimlerin öneri ve katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduÄŸunu vurguladı. “Tam da bu aÅŸamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı, yoksa bereketli eÅŸit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceÄŸine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir” diyen Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri baÅŸlatacak ilke ve mekanizmaları biran önce hayata geçirmesi gerektiÄŸine dikkat çekti.

Hasta tutsakların durumuna dikkat çeken Öcalan ÅŸu önemli uyarılarda bulundu: “Hasta tutsakların durumundaki aciliyet ve onlara dönük yaklaşımdaki lakaytlık göz önüne alındığında müzakere ruhu eÄŸer hasta bedenlere can veremeyecekse bu çözümü halka anlatmak imkansız hale gelecektir. Bu mesele bir müzakere maddesi olamayacak kadar insani ve hayati bir hakkın kullanımından ibarettir.”

Åžengal ve Rojava baÅŸta olmak üzere halka yönelik bir soykırımı amaçlayan saldırılara karşı 21. yüzyılın en destansı direniÅŸini gerçekleÅŸtiren halkı ve onun direniÅŸ güçlerini selamlayan Öcalan, bu konudaki duyarlılığın ve dayanışmanın artmasına dönük katkı ve emek sunan herkese de özel selamlarını iletti.

Öcalan, “Êzidî, Türkmen ve Asuri-Süryani halkları baÅŸta olmak üzere katliam tehlikesiyle karşı karşıya olan bütün halkların öncelikle yaÅŸam hakkı olmak üzere tüm deÄŸerlerinin korunmasını bir onur meselesi ve ortak yaÅŸama olan inancımızın teminatı sayıyoruz” dedi.

Son özel selamını hasta tutsaklara gönderen Öcalan, onların özgür koÅŸullarda tedavilerine baÅŸlandığı haberini biran önce duymayı istediÄŸini belirterek saÄŸlık dileklerini gönderdi. 

HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri