• Dargeçit
    °C
  • Mardin
    °C
  • Şırnak
    °C
Yazı Boyutu: A A A

Erdoğan’dan Obama’ya: Gülen’i Bize Verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmede Fethullah Gülen’in ya iadesini ya da sınır dışı edilmesini isteyecek.
2014-09-05, 07:12:33
Okunma: 554
0 Yorum
resim

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Azerbaycan’ın baÅŸkenti Bakü’den, NATO zirvesine katılacağı Galler’in baÅŸkenti Cardiff’e giderken, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ErdoÄŸan, Cardiff’te Barack Obama ile yapacağı ikili görüÅŸmede ABD BaÅŸkanı’ndan Fethullah Gülen’i ya Türkiye’ye iade etmelerini ya da ‘deport’ (sınır dışı) etmelerini isteyeceÄŸini açıkladı.

ErdoÄŸan, ABD’deki modifikasyon iÅŸlemleri tamamlandıktan sonra kullanmaya baÅŸladığı TC-TUR isimli Airbus 330-200 uçakta gazetecilerin sorularına ÅŸöyle yanıt verdi:

"ADETA CASUSLUK ÖRGÜTÜ"

* Paralel yapıyla ilgili Obama'ya ne diyeceksiniz?

"Her ÅŸey ortada. Türkiye'de 'elde bilgi-belge olmadan ne yapacaksınız' diyenler var. Oysa her ÅŸey, dinlemeler, tapeler ortada. Bir ülkenin BaÅŸbakanı dinlendi, bakanları dinleniyor, bundan daha büyük belge olur mu? Türkiye'nin BaÅŸbakanı yazışmalarda, 'dönemin BaÅŸbakanı' ifadeleriyle yer alıyor. Bunlar ele geçti. Kabineler oluÅŸturuldu. Tabii ki ÅŸimdi ne yapacaklar, inkâr edecekler... Ä°ÅŸ o safhaya geliyor. Bundan daha büyük, daha ciddi hangi belge olabilir? Åžu anda bu adamlar bütün elektronik cihazları falan kaçırmak suretiyle delilleri yok etme noktasına geldiler. Bunlar adeta bir casusluk örgütü oluÅŸturmuÅŸlar. Bütün bu iÅŸlerin odaklandığı merkez ÅŸu anda Pensilvanya."

'YA DEPORT YA İADE' DİYECEĞİM

"Pensilvanya Amerika'dan baÅŸka bir yerde deÄŸil. Biz de tabii Amerika'dan madem biz stratejik ortağız, madem bizim aramızda bir model ortaklık var, siz nasıl bizden zaman zaman bazı teröristleri istiyorsunuz biz de size veriyorsak ÅŸu anda biz de size diyoruz ki böyle böyle... Ya bunu deport (sını rdışı) edin ya da verecekseniz bize verin. Bunlar çok açık ve net olarak ortada. Gelsin ülkesinde yaÅŸasın. Madem suçu olmadığını söylüyor. Gelsin burada yaÅŸasın. Ä°dare edecekse buradan idare etsin, siyasete soyunacaksa burada soyunsun."

* Siz daha önce Obama’ya bu konuyu telefonda da söylemiÅŸtiniz.

"Hepsinin baÄŸlantıları peyderpey ortaya çıkıyor. Belirli bir sürece doÄŸru iÅŸler gidiyor. Atılmış bazı adımlar var. Kırmızı bültenle arananlar var. Arananları Türkiye’ye veriyorlar mı? Bölücü terör örgütleri mensupları, bunun dışında Cem Uzan, kardeÅŸi, Fehriye Erdal gibi arananlar var. Yerleri falan o ülkelere bildirilmiÅŸtir. DönmemiÅŸtir. Çok farklı anlayışlarla ülkelerinde koruma altına alınanlar maalesef var."

Etiketler :
HABER Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ°
Henüz yorum yok, ilk yorumu siz yapın.
YAZARLAR

ARŞİV
ANKET
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz
  • Ä°yi
  • Orta
  • Kötü

Site Haritası RSS Beslemeleri